PeristeriNews.gr
Media

Ποιοι κατέθεσαν αίτημα για τηλεοπτική άδεια


Στην τελική ευθεία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μπαίνουν τα κανάλια καταθέτοντας τους φακέλους τους. Όπως όλα δείχνουν οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τις 4 άδειες που θα χορηγηθούν.

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τρεις φάκελοι, αυτοί των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ και STAR CHANNEL, ενώ έως τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει σχετική αίτηση και ο ALPHA.

Όλα δείχνουν ότι γίνεται αγώνας δρόμου και ότι τελικά θα καταθέσει έως τη Δευτέρα αίτημα και το MEGA, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία για αίτημα από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα από χθες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι θα κατατεθεί φάκελος και από επιχειρηματικό σχήμα της Θεσσαλονίκης. Το αίτημα αναμένεται να κατατεθεί έως τη Δευτέρα, αφού σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης, πληρώθηκε παράβολο με αιτιολογία «αίτηση τηλεοπτικής αδείας», ενώ αυτό φέρεται να πληρώθηκε από πρόσωπο που συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Την ίδια στιγμή έως και τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις αναμένεται να καταθέσει και ο τηλεοπτικός σταθμός «EPSILON», ενδεχομένως και ένα ακόμη επιχειρηματικό σχήμα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα συνέλθει αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας (τη Δευτέρα), παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους και να πιστοποιήσει ότι πληρούν όλα τα προαπαιτούμενα για τη δημοπρασία.

Μετά το άνοιγμα των φακέλων, αυτοί θα είναι προσβάσιμοι σε όλους τους υποψηφίους κατ’ ανάλογη εφαρμογή όρου της προκήρυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οφείλουν μέχρι τις 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 15.00 να υποβάλλουν στο Τμήμα Γενικού Πρωτοκόλλου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το ύψος της τιμής εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment