PeristeriNews.gr
Αιρετικά

Πως ζήσαμε το πρώτο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου


Δυστυχώς οι Περιστεριώτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Για γέλια και για κλάματα ήταν το πρώτο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου που παρακολουθήσαμε μέσω Youtube το απόγευμα της Πέμπτης.

Αρχικά να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το PeristeriNews.gr που μου δίνει τη δυνατότητα να γράφω τις απόψεις μου από τα δημοτικά δρώμενα κρατώντας κρυφή την επωνυμία μου για προφανείς λόγους.

Ξεκινώντας λοιπόν το πρώτο μας κείμενο θα αναφερθούμε στο πρώτο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης και χάρισε πολλά γέλια και άλλα τόσα περισσότερα δάκρυα.

Να τονιστεί ότι έπειτα από ένα χρόνο που τα δημοτικά συμβούλια γινόντουσαν εν κρυπτώ, χθες η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο και το νόμιμο και να προβάλλει σε δημόσια θέα το διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο. Άραγε ήταν τόσο δύσκολο να προβάλλονταν και τα προηγούμενα σε ζωντανή μετάδοση μέσω Youtube;

Άλλοι ετρώγαν άλλοι έπιναν και άλλοι μαγείρευαν

Στιγμές καλτ ζήσαμε στην πρώτη προσπάθεια του Δήμου να διεξάγει διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο με τους περισσότερους συμμετέχοντες να μην γνωρίζουν ούτε τα τυπικά μιας διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης.

Άλλοι δεν μπορούσαν να ανοίξουν τα μικρόφωνα για να μιλήσουν, άλλοι δεν είχαν την απαραίτητη ταχύτητα ίντερνετ για να καταλαβαίνουμε τι έλεγαν και άλλοι ευτυχώς είχαν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που τους καθοδηγούσε στα βήματα της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είδαμε να τρώνε, και μάλιστα από ανώτατο αξιωματούχο, να πίνουν, να έχουν γείρει στον καναπέ έτοιμοι για ύπνο και άλλοι να μαγειρεύουν ελέω Τσικνοπέμπτης.

Προτίμησε την Τσικνοπέμπτη αντί του Συμβουλίου

Ενώ λοιπόν άλλοι συζητούσαν σοβαρά θέματα για την πόλη μας και συμμετείχαν κανονικά στο δημοτικό συμβούλιο, ένας Αντιδήμαρχος προτίμησε να μην μπει καν στη διαδικασία να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση.

Δεν ήταν λίγα τα story που ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνοντας πως γιόρταζε για τα καλά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Ο καθένας με τις προτεραιότητές του.

Βγήκε σαν εκπρόσωπος των εμπόρων και ξέχασε να πει για τα προβλήματα

Εντύπωση μας προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου που αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της πόλης, είπε χίλια ευχαριστώ στον Δήμαρχο για το γραφείο που τους παραχώρησε στο ΚΥΒΕ.

Ναι καλά καταλάβατε, το γραφείο που είχε δώσει και στον Γιώργο Βαθιώτη. Τελικά αυτό το γραφείο στα πλάγια του ΚΥΒΕ είναι το λεγόμενο πλυντήριο για τον Ανδρέα Παχατουρίδη.

Μπαίνουν εκεί, ξεπλένονται από τον αντιπολιτευτικό τους ρόλο και εντάσσονται όμορφα και ωραία στην παράταξη.

Και μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι ευχαριστίες ήταν ανταποδοτικές αφού και ο Ανδρέας έκανε το ίδιο για τον Ιωάννη.

Μιας και θυμηθήκαμε τον Ιωάννη

Τελικά είναι ωραίο να βρίσκεσαι στο δημοτικό συμβούλιο και να παρακολουθείς τις ομορφιές που μπορεί να σου χαρίσει με τα λεγόμενα των παρευρισκόμενων.

Γιατί το λέμε αυτό; Μα εννοείται για την ατάκα που έριξε ο πρόεδρος του Εμπορικού με αποδέκτη τη δικηγόρο, Ουρανία Σαγιάκου, παρομοιάζοντας τον εαυτό του ως άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βλέπετε η κυρία Σαγιάκου όντας πανέξυπνη και έμπειρη, κατά την τοποθέτησή της ανέφερε πως οι άνθρωποι που την εμπιστεύτηκαν ήταν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που αριθμεί σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Τελικά επειδή πολύ συχνά ακούμε ότι στον Εμπορικό είναι κατάσταση «Εμείς κι Εμείς» γιατί δεν προχωράει σε μια διαφανή εκλογική διαδικασία ο πρόεδρός του;

Χαμπάρι δεν πήραμε για το πιο σοβαρό ζήτημα της συνεδρίασης

Προσπαθήσαμε πολύ αλλά τελικά δεν καταλάβαμε τι θα συμβεί με τα δημοτικά τέλη και αν θα απαλλαχτούν οι επιχειρήσεις της πόλης από αυτά.

Πάντως η πλατφόρμα για να δηλώσουν το αν επλήγησαν θα δημιουργηθεί σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και έσπευσαν να πανηγυρίσουν οι του Εμπορικού Συλλόγου στα social.

Μήπως βιάστηκαν και τους γυρίσει boomerang όλο αυτό; Θα φανεί στο χειροκρότημα.

Καλές τοποθετήσεις αλλά ανίσχυρη η Αντιπολίτευση

Μπορεί να ήταν πολύ δυνατές οι τοποθετήσεις της Αντιπολίτευσης αλλά τελικά η ισχύς της δύναμης της φαίνεται στην ψηφοφορία. Εκεί που η διοίκηση με την πλειοψηφία που διαθέτει μπορεί να ψηφίζει ότι θέλει όποτε το θέλει.

Κάποιοι γνώστες της πολιτικής λένε ότι για να υπάρχει μια καλή Διοίκηση πρέπει να υπάρχει και μια ομοίως καλή Αντιπολίτευση και αυτό δεν το συναντάμε στο Περιστέρι.

Παρά τη μειοψηφία πάντως οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης στο χθεσινό συμβούλιο είχαν εμπεριστατωμένες απόψεις για αρκετά θέματα  και ιδίως για το πιο σημαντικό που αφορούσε τις επιχειρήσεις.

Περισσότεροι ασχολήθηκαν με τη Μαριώ

Κλείνοντας για να μην κουράσουμε μιας και θα επακολουθήσουν και άλλα Αιρετικά, καταλήγουμε στο πόσοι ασχολήθηκαν πραγματικά με το πρώτο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου.

Λιγότερα από 300 άτομα φαίνεται να έχουν παρακολουθήσει τη συνεδρίαση ενώ σε ζωντανή μετάδοση δεν παρατηρήθηκαν παραπάνω από 20 ταυτόχρονοι χρήστες.

Σε αντίθεση με τη συναυλία της Μαριώς και πάλι στο Δήμο Περιστερίου που είχε περισσότερους ενδιαφερόμενους ενώ πήρε και μεγαλύτερο «σπρώξιμο» ακόμα και με χορηγούμενη στο Facebook από τους ιθύνοντες του Δήμου.

Άραγε τα σημαντικά θέματα της πόλης που συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο δεν αξίζουν το ενδιαφέρον του Περιστεριώτικου λαού;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περί ανεξαρτησίας του Τύπου και της Αντιπολίτευσης

Ο Αιρετικός

Η πάγια τακτική «Φάτε μάτια ψάρια» στο Περιστέρι

Ο Αιρετικός

Οι σκέψεις του Αντιδήμαρχου για συμμετοχή σε reality

Ο Αιρετικός

Leave a Comment