PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πώς θα αποφύγετε τις προσαυξήσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη


Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών περιέχει το πολυνομοσχέδιο που φέρνει την Τρίτη στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών περιέχει το πολυνομοσχέδιο που φέρνει την Τρίτη στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών. Οι ρυθμίσεις αφορούν 900.000 φορολογούμενους που χρωστούν σε εφορίες και τελωνεία και οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 60 δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 100 ευρώ.

Πως θα γλιτώσετε τις προσαυξήσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα προβλέπει τα εξής:

– Εφάπαξ καταβολή με απαλλαγή από το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

– Σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 90% των προσαυξήσεων.

– Σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 75% των προσαυξήσεων.

– Σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 60% των προσαυξήσεων.

– Σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 45% των προσαυξήσεων.

– Σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 25% των προσαυξήσεων.

Ποια είναι η διαδικασία

Η αίτηση του φορολογούμενου – οφειλέτη για υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να κατατεθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2012, ενώ η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της 1ης δόσης πρέπει να γίνει την ίδια μέρα με την κατάθεση της αίτησης. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών, χωρίς προειδοποίηση από την αρμόδια ΔΟΥ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης ότι κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 100 ευρώ, ενώ η όποια καθυστέρηση πληρωμής επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα.

Τι κερδίζει ο φορολογούμενος

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα έχουν αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας, το οποίο θα ανανεώνεται με κάθε νέα πληρωμή. Παραλλήλως, εάν έχουν ασκηθεί εναντίον τους ποινικές διώξεις για μη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ανασταλούν, ενώ εάν τους έχουν επιβληθεί ήδη ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης, πάντα για αυτόν τον λόγο, θα ανασταλούν ή θα διακοπούν οι διαδικασίες εκτέλεσης αυτών των ποινών.

Με τις ίδιες ρυθμίσεις προβλέπεται η αναστολή όλων των διαδικασιών κατάσχεσης και πλειστηριασμών κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι αυτές αφορούν χρέη που ρυθμίζονται. Star.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment