PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ομαδικά πυρά εναντίον Παπανδρέου για την πρόταση διαρχίας


Άρχισαν τα όργανα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου περί διαρχίας.

Αρχισαν τα όργανα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου περί διαρχίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέδωσε χθες σκληρή ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «αμετανόητη εμμονή» την προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να μετατεθεί ο χρόνος ανάδειξης του νέου αρχηγού του Κινήματος για μετά τις εκλογές.

Η προσωπική απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνιστά έμμεση αναγνώριση των ευθυνών διακυβέρνησής του και αυτό τον τιμά. Αντίθετα, η προσπάθεια μετάθεσης του χρόνου ανάδειξης νέου προέδρου μετά τις εθνικής εκλογές προδίδει μια αμετανόητη εμμονή που οδηγεί σε κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου.

Χρόνου που θα κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ, στη δημοκρατική παράταξη και την Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνει, δε, ότι «το κόμμα χρειάζεται πρόεδρο και η χώρα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Εδώ και τώρα. Αποδοχή της πρότασης Παπανδρέου ισοδυναμεί με σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια».

Κατά της διαρχίας τάσσονται πάντως και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. Αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας: «Ενα τέτοιο σχήμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε την κατάλληλη παιδεία και υπόβαθρο. Αν ήμασταν στο Λουξεμβούργο ή τη Γερμανία θα ήμουν υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής, η οποία προάγει τη δημοκρατία και την άσκηση και εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στους πιθανούς υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω σε καλλιστεία. Θα ψηφίσω με βάση τις απόψεις και θα επιλέξω αυτόν που είναι πιο κοντά στις απόψεις μου». Μάλιστα, κάποιοι θυμίζουν ότι το μακρινό 11996, όταν είχε τεθεί από τον Κώστα Λαλιώτη ως λύση για τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου ο Γιώργος Παπανδρέου, την είχε απορρίψει στηρίζοντας τον Κώστα Σημίτη, έναντι του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γεράσιμου Αρσένη.

Χθες πάντως η σύζυγος του κ. Αρσένη και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη έθεσε τις βάσεις για να είναι και αυτή υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αν με προτείνουν δεν θα πω “όχι”» είπε. Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν αυτοχρίζονται, αλλά, σύμφωνα με το καταστατικό, η υποψηφιότητά τους πρέπει να προταθεί από το 1/3 της βάσης.

«Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο αυτή την ώρα είναι να προσδιοριστεί το στίγμα του ΠΑΣΟΚ, να ξαναβρεί την επαφή του με τη βάση και οι διαδικασίες διαδοχής να είναι ανοιχτές, να είναι διαδικασίες βάσης και όχι από το κονκλάβιο» δήλωσε στη ΝΕΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment