PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας


Αρκετός κόσμος επιλέγει για τις γιορτές να στολίσει αληθινό έλατο, απολαμβάνοντας μαζί με τον πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο στολισμό και τη φυσική μυρωδιά.

Αρκετός κόσμος επιλέγει για τις γιορτές να στολίσει αληθινό έλατο, απολαμβάνοντας μαζί με τον πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο στολισμό και τη φυσική μυρωδιά. Το πρόβλημα ωστόσο με αυτή την πρακτική είναι ότι τα φυσικά δέντρα ξεραίνονται με τη ζέστη του σπιτιού και μέχρι την Πρωτοχρονιά έχουν χάσει την αίγλη τους. Πώς μπορούμε λοιπόν να το αποτρέψουμε αυτό;

Προκειμένου να διατηρήσουμε φρέσκα και όμορφα τα φυσικά μας έλατα σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, υπάρχουν ορισμένα αποτελεσματικά tips που εγγυώνται πράσινο δέντρο για περισσότερο καιρό.

Είναι γνωστό ότι τα φυσικά δέντρα που εγγυώνται μεγαλύτερη διάρκεια συνοδεύονται με ειδική βάση για νερό, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει βάση, χρήσιμο είναι να ψεκάζετε τα κλαδιά του με νερό.

Ενα κανονικό δέντρο απορροφά περίπου 1 λίτρο νερού για κάθε 3 εκατοστά της διαμέτρου του, ωστόσο χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε στο σπίτι μπορούμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα του μείγματος στη βάση του δέντρου, ή στο ψεκαστήρι μας, διατηρώντας το φρέσκο και δροσερό για περισσότερο καιρό.

Πώς θα επιλέξουμε όμως τα σωστά υλικά; Εδώ θα χρειαστεί ένα μικρό πείραμα. Κόβουμε 5 μικρά κλαδιά από το ίδιο δέντρο που έχουμε αγοράσει και αφού ξύσουμε λίγο τις άκρες τους τα τοποθετούμε σε 5 διαφορετικά βαζάκια.

Το πρώτο βάζο θα έχει καθαρό νερό βρύσης, το δεύτερο 1/4 νερό και μισό φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού, το τρίτο 1/4 νερού και μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι, το τέταρτο 1/4 νερό και μία κουταλιά της σούπας λευκαντικό και το 5ο θα έχει όλα τα παραπάνω. Δηλαδή 1/4 νερό, μισό φλυτζάνι σιρόπι καλαμποκιού, μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και μία κουταλιά λευκαντικό (προσοχή: είναι σημαντικό να ανακατέψετε πρώτα καλά το νερό με το σιρόπι και το ξύδι πριν βάλετε το λευκαντικό)

Στη συνέχεια τοποθετήστε τα 5 κλαδιά ένα σε κάθε βάζο και παρατηρήστε τα για μία εβδομάδα προκειμένου να δείτε ποιο κλαδί διατηρείται για περισσότερο καιρό ζωντανό και φρέσκο, ώστε να επιλέξετε το αντίστοιχο μείγμα για τη βάση του δέντρου σας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment