PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Πολωνία-Ελλάδα 1-1 (video)



Παίζοντας με καρδιά και βγάζοντας στο παιχνίδι αστείρευτο πάθος για διάκριση η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από την Πολωνία στον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2012.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στις επιλογές της ενδεκάδας, με την οποία παρέταξε την Εθνική μας στον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2012 κόντρα στην Πολωνία.

Κάτω από τα «γαλανόλευκα» γκολπόστ κάθισε ο Χαλκιάς, ο Τοροσίδης βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χολέμπας στο αριστερό, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος.

Στα χαφ ήταν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Μανιάτης, ενώ η τριάδα της επίθεσης απαρτιζόταν από τον Νίνη (δεξιά), τον Σαμαρά (αριστερά) και τον Γκέκα, που ήταν η… αιχμή του δόρατος της Εθνικής μας.

Στο πρώτο μέρος τίποτα δεν πήγε καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πιέστηκε από τους Πολωνούς, υπέπεσε σε αρκετά λάθη στην άμυνα, χάνοντας κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, και βρέθηκε να χάνει από το 17’, κι ενώ νωρίτερα ο Χαλκιάς είχε κρατήσει με δύο επεμβάσεις το «μηδέν»

Μετά από λάθος του Χολέμπας, στον χώρο του κέντρου, ο Πιστσεκ βγήκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα. Αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Έλληνα γκολκίπερ, με κεφαλιά από την καρδιά της ελληνικής άμυνας έκανε το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα μας στο 20′ ο Σάντος έχασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο (σ.σ.: έγινε αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του πέρασε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος), ενώ λίγο αργότερα είδε την «γαλανόλευκη» να μένει με 10 παίκτες.

Στο 35ο λεπτό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε αντικρίσει μία κίτρινη, είδε ακόμη μία αρκετά τραβηγμένη από τον Ισπανό διαιτητή Καρμπάγιο, παίρνοντας νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε άρδην. Η Εθνική μας συνεπικουρούμενη από την είσοδο στο ματς του Σαλπιγγίδη (46’ αντί του Νίνη) σήκωσε… κεφάλι και στρίμωξε στα σχοινιά τους Πολωνούς, φτάνοντας αρκετά νωρίς στην ισοφάριση.

Σκόρερ της ομάδας μας ήταν ο «Σάλπι». Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, με γκολ του οποίου η Εθνική πήγε στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, «χτύπησε» στο 51’.

Μετά από σέντρα του Τοροσίδη και σύγχυση στην άμυνα των Πολωνών η μπάλα έφτασε σαν σε… παραγγελία στα πόδια του Σαλπιγγίδη, ο οποίος με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-1.

Η ομάδα μας μετά την ισοφάριση στο σκορ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε μία ανάσα από το 2-1.

Στο 68΄ ο νεοεισελθών, Κώστας Φορτούνης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Τσέζνι.

Ο Ισπανός ρέφερι, Καρμπάγιο δεν είχε άλλη… επιλογή και ως όφειλε έδειξε την άσπρη βούλα, αποβάλλοντας παράλληλα με απευθείας κόκκινη τον γκολκίπερ της Άρσεναλ

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γιώργος Καραγκούνης, ωστόσο ο 25χρονος Πρέμισλαβ Τίτον μάντεψε σωστά, έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεσή του.

Στη φάση εκείνη, η Εθνική έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία με μία επική ανατροπή και παράλληλα να επαναλάβει τη νίκη στην πρεμιέρα του EURO 2004, επί της οικοδέσποινας.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το θάρρος και η αποφασιστικότητα των διεθνών, αποτελούν εγγύηση για τους επόμενους αγώνες.

Πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι εντελώς διαφορετικό θα ήταν το σκηνικό του αγώνα, αν ο Καρμπάγιο δεν έδειχνε τη δεύτερη κάρτα στον Παπασταθόπουλο.

Άλλωστε για αυτήν του την απόφαση, του ασκήθηκε δριμεία κριτική από την ισπανική ιστοσελίδα «Marca», η οποία έγραψε: «Πω, πω! Αδύνατο να αποβάλλεις έναν παίκτη γι’ αυτές τις δυο ενέργειες.

Ο Βελάσκο είναι ένας μεγάλος διαιτητής αλλά έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος. Δεν υπάρχει κανένα φάουλ, γιατί ο Μουράφσκι έπεφτε πριν τον ακουμπήσει ο Έλληνας αμυντικός, ενώ και την πρώτη κίτρινη που του είχε δώσει θα μπορούσε να την αποφύγει. Είναι κρίμα το παιχνίδι να καθορίζεται από ένα τέτοιο λάθος».

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Καραγκούνης

Κόκκινες: Παπασταθόπουλος (δεύτερη κίτρινη 44′), Σέζνι (απευθείας κόκκινη 69′ )

Πολωνία (Φράντισεκ Σμούντα): Τσέζνι, Πίστσεκ, Βασιλέφσκι, Περκίς, Μπένις, Μπλατσικόφσκι, Πολάνσκι, Μουράφσκι, Ρίμπους (70΄ Τίτον), Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος (37΄ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης (46΄ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Γκέκας (68΄ Φορτούνης), Σαμαράς

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Περιστέρι κυριάρχησε του Κολοσσού στον πρώτο προημιτελικό της Basket League (vid)

Peristeri News

Σε αναζήτηση προπονητή ο Ατρόμητος – Ο Πάμπλο Γκαρσία στην κορυφή της λίστας

Peristeri News

Ο Προμηθέας επικράτησε του Περιστερίου στην παράταση με 92-94

Peristeri News

Leave a Comment