PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Πόλεμος επιδόσεων



Η Microsoft κατηγορεί την Apple για τις επιλογές της

Η Microsoft κατηγορεί την Apple για τις επιλογές της

Μπορεί και οι δύο εταιρείες να έχουν για κοινό εχθρό την Google αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μεταξύ τους τα πάνε και τόσο καλά. Η παλιά έχθρα μεταξύ Apple και Microsoft παρόλο που για ένα μικρό διάστημα είχε χαθεί από το προσκήνιο, φαίνεται ότι επανέρχεται.

Έτσι, ο Terry Myerson υπεύθυνος φορητών συσκευών της Microsoft δεν δίστασε να κατηγορήσει την Apple ότι όταν ένας πελάτης της αναβαθμίζει το λειτουργικό του, αυτό επίτηδες έχει χαμηλές επιδόσεις. Στόχος της εταιρείας είναι, κατ’ αυτόν, να τον αναγκάσει να αγοράσει το επόμενο μοντέλο όσο γίνεται γρηγορότερα.

Δεν πρόκειται για άστοχη κατηγορία. Στο βαθμό που ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ότι η Apple δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να κάνει το λειτουργικό της πιο ελαφρύ, είτε ότι πράγματι το κάνει επίτηδες πιο αργό.

Βέβαια δεν έλειψαν οι κατηγορίες και για το Android. Όπως ανέφερε ο Terry Myerson, ουδέποτε αναβαθμίζεται κάποια συσκευή ή έστω μπαίνει κάποιο patch.

Τα προβλήματα αυτά είναι υπαρκτά βέβαια αλλά οφείλονται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη των λειτουργικών αυτών συνδέεται με εταιρείες χωρίς να είναι ανοιχτή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το επερχόμενο λογισμικό της Mozilla Boot2Gecko αναμένεται με τόση ανυπομονησία. Διότι θα είναι open source και η ανάπτυξη του θα γίνεται από την παγκόσμια κοινότητα. Γεγονός που θα κάνει τα φαινόμενα αυτά αν όχι ανύπαρκτα, τουλάχιστον εξαιρετικά περιορισμένα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι πιο συνηθισμένοι και αδύναμοι αριθμοί PIN

Peristeri News

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν καταγγελία όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά τους στο διαδίκτυο

Peristeri News

H Google αναβαθμίζει την μηχανή αναζήτησης με ΑΙ

Peristeri News

Leave a Comment