PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αυξήθηκε ο μισθός των 43 ανεξάρτητων βουλευτών



Κερδισμένοι οικονομικά είναι οι σαράντα τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές, όχι γιατί έγινε κάποια αύξηση στις αποδοχές τους, αλλά γιατί ως ανεξάρτητοι δεν τους κρατείται από τους μισθούς τους ποσό «υπέρ του κόμματος».

Κερδισμένοι οικονομικά είναι οι σαράντα τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές, όχι γιατί έγινε κάποια αύξηση στις αποδοχές τους, αλλά γιατί ως ανεξάρτητοι δεν τους κρατείται από τους μισθούς τους ποσό «υπέρ του κόμματος».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι βουλευτές υπόκεινται εκτός από τις κρατήσεις για τον κλάδο σύνταξης (6,67%) και σε κρατήσεις υπέρ του κόμματος. Το ποσό που δίνουν για το ταμείο του κόμματός τους διαφέρει. Ξεκινά από 10% και φτάνει μέχρι και 20%. Στη Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ είναι 10%, ενώ στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%. Οι βουλευτές έχουν συνολικές κρατήσεις ύψους 1.607 ευρώ.

Προ ημερών, όταν πήγαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές να πληρωθούν, διαπίστωσαν ότι οι αποδοχές τους ήταν αυξημένες περίπου κατά 600 ευρώ. Στην αρχή νόμισαν πως επρόκειτο ή για κάποιο λογιστικό λάθος ή για κάποια… αναδρομικά. Ρωτώντας όμως έλυσαν τον γρίφο. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές απαλλάσσονται της καταβολής ποσοστού από τις αποδοχές τους υπέρ του κόμματος. Πάντως από το 2010 οι βουλευτές μας έχουν χάσει ετησίως 40.465 ευρώ, δηλαδή το 35% των πρότερων αποδοχών τους.

Κόπηκαν το δώρο του Πάσχα και των Χριστουγέννων, μειώθηκαν τα επιδόματα κατά 20% και το αφορολόγητο κατά 400 ευρώ, ενώ σημειώθηκε μείωση 5% της αποζημίωσης υπέρ του ταμείου για το δημόσιο χρέος, 5% έκτακτη εισφορά, 3% υπέρ των ανέργων και μείωση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες ανακοινώνεται ένα νέο πολιτικό κόμμα. Η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη το προηγούμενο διάστημα είχε επαφές σε ολόκληρη την Ελλάδα με στελέχη του υπό ίδρυση κόμματος και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί επισήμως το όνομά του, με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού τις επόμενες εκλογές.

«Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια νέα, ρεαλιστική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση» είπε η κ. Κατσέλη σε τηλεοπτική της εμφάνιση προαναγγέλλοντας την ίδρυση του κόμματός της. Στο κόμμα της κ. Κατσέλη θα μετέχουν και διαγραφέντες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment