PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Ποιος τύπος σκύλου σας ταιριάζει;


Δείτε πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή ράτσας.

Σημαντική προϋπόθεση για μια αρμονική συμβίωση σε κάθε είδους σχέση είναι η ύπαρξη χημείας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση της σχέσης που χτίζετε με τον σκύλο σας. Οι χαρακτήρες σας θα πρέπει να ταιριάζουν, να συμβαδίζουν, να αλληλοσυμπληρώνονται… Δείτε πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή ράτσας.

Αν είστε αγχώδεις
– Παγκ: Αγαπάει την ηρεμία σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να περνάει ώρες ατελείωτες αραγμένο σε έναν καναπέ. Το Παγκ έχει την ικανότητα να «μυρίζεται» την ψυχική κατάσταση του αφεντικού του και καταφέρνει να του μεταδίδει την ηρεμία του.
– Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ: Αριστοκρατικός σε εμφάνιση, είναι σκύλος ιδιαίτερα ισορροπημένος. Αν και τον χαρακτηρίζει η παιχνιδιάρικη διάθεση, μόλις καταλάβει ότι το αφεντικό του έχει ανάγκη την ησυχία του, ξέρει να αποχωρεί μέχρι να αντιληφθεί ότι είναι και πάλι «ώρα για παιχνίδι».

Αν είστε ήπιων τόνων
– Μαλτέζ: Το Μαλτέζ λατρεύει τη σωματική επαφή με το αφεντικό του και αποτελεί ένα «φυσικό αντικαταθλιπτικό», αφού είναι πάντα σε καλή διάθεση. Επιπλέον, γαβγίζει αμέσως μόλις διαισθανθεί κίνδυνο, οπότε αν και μικρών διαστάσεων, εμπνέει ασφάλεια.
– Κανίς: Είναι σκύλος που δεν δυσκολεύει τις κοινωνικές σχέσεις, αφού είναι έξυπνος, ευδιάθετος και ιδιαίτερα εκπαιδεύσιμος. Αποτελεί έξοχη παρέα και δεν απαιτεί πολλές φροντίδες, αφού δεν χάνει πολύ τρίχωμα, ενώ γερνάει… αβίαστα.

Αν είστε τελειομανείς

– Κόλεϊ: Το μακρύ τρίχωμά του απαιτεί καθημερινή φροντίδα, αλλά αποζημιώνει το αφεντικό που δίνει μεγάλη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση. Αν και αγαπάει τη ζωή στην ύπαιθρο, μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα μέσα σε διαμέρισμα.
– Γκόλντεν Ριτρίβερ: Πιστό, δυνατό και πολύ παιχνιδιάρικο, το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι πάντα υπάκουο. Εχει χρυσαφένιο τρίχωμα και κομψή κορμμοστασιά, που αποσπά σωρεία κομπλιμέντων.

Αν είστε αθλητικοί
– Τζακ Ράσερ Τεριέ: Είναι πολύ μικρό, αλλά διαθέτει εξαιρετικό μυϊκό σύστημα για επιδόσεις… μεγάλων διαστάσεων. Είναι πάντα πρόθυμο για κίνηση, τρέξιμο, παιχνίδι, ακόμα και στα βαθιά γεράματά του.
– Γερμανικός Ποιμενικός: Είναι ένας ακούραστος εργάτης, που εκπαιδεύεται εύκολα, δεν διαμαρτύρεται ποτέ και γίνεται «θυσία» για το αφεντικό του. Οχι τυχαία, παρέχει συχνά τις υπηρεσίες του σε σώματα ασφαλείας και διάσωσης. Είναι η ιδανική παρέα για όσους δεν αποθαρρύνονται να βγουν έξω όταν νυχτώνει, όταν βρέχει, όταν κάνει κρύο…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τα αρπακτικά πουλιά επιστρέφουν στο Δάσος της Δαδιάς

Peristeri News

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Peristeri News

Πού θα είναι ορατή και ποιες ώρες η έκλειψη ηλίου

Peristeri News

Leave a Comment