PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποιοι συμμετέχουν στην παναττική απεργία την Τρίτη 17 Ιανουαρίου



Στην παναττική απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχουν αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία έχουν προκηρύξει για αύριο τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά.Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση έχει απευθύνει η ΓΣΕΕ.

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, η απεργία είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ».

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής έχει εκφράσει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας καλεί τα σωματεία – μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση.

Και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κάλεσε τις Ενώσεις και τις γενικές συνελεύσεις των Νοσοκομείων να συμμετάσχουν στην απεργία.

Τα ΜΜΕ

Σαρανταοκτάωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη στις 06.00 μέχρι και την Πέμπτη στις 06.00 έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο το επιβατικό κοινό, καθώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το Μετρό θα παραμείνει ακινητοποιημένο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00, δηλαδή δεν θα γίνουν τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας στις 05:00 έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία τραβούν χειρόφρενο από τις 05:00 έως τις 07:30 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 07:00 έως τις 22:00 και το τραμ από τις 09:00 έως τις 22:00.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ ο Προαστιακός δεν θα κινηθεί από τις 07:00 έως τις 22:00.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ασπρόπυργος: Οδηγός λεωφορείου βίασε εργαζόμενη

Peristeri News

Η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου γιόρτασε τα 50 χρόνια της (pics)

Peristeri News

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο

Peristeri News

Leave a Comment