PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Point system» για τους οφειλέτες της ΔΕΗ


Έξι κατηγορίες διακανονισμών για τους πελάτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ, προωθεί η επιχείρηση ηλεκτροδότησης.

Έξι κατηγορίες διακανονισμών για τους πελάτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ, προωθεί η επιχείρηση ηλεκτροδότησης.

Η νέα διαδικασία τύπου “point system”, προβλέπει ποιες διευκολύνσεις θα κάνει η ΔΕΗ στην εξόφληση των λογαριασμών, ανάλογα με την συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή των δόσεων το προηγούμενο 12μηνο και τι θα ισχύει σε περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού.

Οι καταναλωτές κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες:

1. Συνεπής χωρίς διακανονισμούς

2. Συνεπής σε πληρωμές και διακανονισμούς

3. Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους λογαριασμούς ή και μία αθέτηση διακανονισμού.

4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.

5. Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους.

6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

Όσον αφορά στους οικιακούς καταναλωτές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή στους συνεπείς το προηγούμενο 12μηνο στην πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος, προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού έως και σε 4 διμηνιαίες δόσεις και ανάλογες κλιμακώσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Σε ειδική κατηγορία θα συμπεριλαμβάνονται οι πελάτες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (άτομα με χαμηλά εισοδήματα, ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι κ.α.).

Σε αυτές τις περιπτώσεις παρέχονται περισσότερες δόσεις και χαμηλότερες προκαταβολές, ενώ προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με μηχανική υποστήριξη.

Επίσης, υπάρχουν προβλέψεις διακανονισμών, υπό προϋποθέσεις και για τις υπόλοιπες κατηγορίες πελατών τη Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που αφορούν επιχειρήσεις, δημόσιο, μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης και άλλες.

Ταυτόχρονα θα ληφθεί μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, για τις οποίες ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να προστατεύονται από το κρύο και την υπερβολική ζεστή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment