PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για την χωροθέτηση τεμένους στον Ελαιώνα


Συζητήθηκε ως κατεπείγον στην συνεδρίαση στις 26 Ιουλίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω στην συνεδρίαση του στις 26 Ιουλίου 2011, αφού συζήτησε ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της χωροθέτησης μουσουλμανικού χώρου λατρείας στην περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων με τον Δήμο Αιγάλεω, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

1) Κατ΄ αρχήν δεν είναι αντίθετο με την δημιουργία και λειτουργία μουσουλμανικού χώρου λατρείας στην περιοχή του Ελαιώνα, με την προϋπόθεση να χωροθετηθούν ταυτόχρονα, ανάλογοι χώροι εντός αλλά και εκτός Αττικής.

2) Επιπλέον να κατασκευασθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές, οι αναγκαίες για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου πιστών στην συγκεκριμένη περιοχή.

3) Σε κάθε άλλη περίπτωση και ιδιαίτερα στην μη υλοποίηση των ανωτέρω προϋποθέσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρούσα απόφασή του εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια του με σκοπό την περιφρούρηση των συμφερόντων των πολιτών της περιοχής και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.

4) Ζητάμε από τον ΟΡΣΑ και τους καθ΄ ύλην αρμοδίους Υπουργούς να προβούν στις αναγκαίες εκείνες Νομοθετικές διαδικασίες και ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενη περίπτωση χωροθέτησης που μεταβάλλει τους ήδη, με το υφιστάμενο Π.Δ. για τον Ελαιώνα κοινόχρηστους χώρους, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, με δεδομένο ότι οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι ελαχιστοποιούνται βαθμιαία σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Το παρόν κείμενο – απόφαση έχει ήδη σταλεί στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), την ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, Δήμο Αθηναίων, Πολιτικά κόμματα και τους Βουλευτές Β εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment