PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πλήρες άνοιγμα μετά τα ταξί και στα φορτηγά



Φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Πλήρη απελευθέρωση σε ταξί αλλά και φορτηγά φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

«Το άνοιγμα θα είναι πλήρες, ολοκληρωμένο, άμεσο και με κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ» υπογράμμισε ο υπουργός ο οποίος άφησε χθες να εννοηθεί ότι στο νομοσχέδιο ενδέχεται να περιληφθούν ρυθμίσεις και για άλλα επαγγέλματα, ενώ διευκρίνισε ότι θα δίνεται η δυνατότητα και σε φυσικά πρόσωπα – πλην των εταιρειών – να κατέχουν άδειες ταξί.

Με τη Βουλή αποκλεισμένη από τους ιδιοκτήτες των ταξί ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε τα μέλη του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις του χωρίς να αποφύγει την κριτική από βουλευτές που διαφωνούν με αυτές.

Δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι στους διαλόγους του υπουργού με τη Βάσω Παπανδρέου και την Τόνια Αντωνίου, που εμφανίστηκαν επικριτικές.

Η κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι «θα πρέπει να κάνουμε διάλογο και να μην έχουμε κλειστές πόρτες» για να προσθέσει ότι «θα πρέπει να δούμε τις μεταρρυθμίσεις με δημοσιονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια».

Από την πλευρά του ο υπουργός απάντησε ότι έχει καταθέσει γραπτό αίτημα για διάλογο και σχολίασε δηκτικά: «Με αντικειμενικά κριτήρια θα δίνονται οι άδειες. Περάσανε οι καιροί που οι υπουργοί έκαναν ρουσφέτια. Βάσω, βρες κάτι να πεις εναντίον του Λυμπερόπουλου που απειλεί τη ζωή μου».

Επίσης, στράφηκε εναντίον της Τόνιας Αντωνίου λέγοντας: «Εδώ απειλείται η ζωή μου και κάποιοι πηγαίνουν σε εκδηλώσεις…».

Η κ. Αντωνίου αντέδρασε λέγοντας: «Πήγα γιατί η παράταξη πρέπει να πηγαίνει στην κοινωνία και να λέει τις απόψεις της». Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Θανάσης Οικονόμου και σχολίασε: «Να λες την άποψη της παράταξης ή τη δική σου; Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα. Είμαστε με τις αλλαγές ή είμαστε εκπρόσωποι του Λυμπερόπουλου και υποκύπτουμε στους εκβιασμούς του, όπως ορισμένοι εδώ μέσα που “υπηρετούν” τον Λυμπερόπουλο;».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – με μία σκληρή ανακοίνωσή της αργά χθες το βράδυ – καταδίκασε ως απαράδεκτες τις απειλές του προέδρου της Ομοσπονδίας Ταξί Θ. Λυμπερόπουλου εναντίον του υπουργού Γ. Ραγκούση και των βουλευτών του Κινήματος.

Στην ανακοίνωση στην οποία ο Θ. Λυμπερόπουλος αναφέρεται ως «γνωστό στέλεχος της ΝΔ» επισημαίνεται ότι ο αρχισυνδικαλιστής «οφείλει να γνωρίζει ότι στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι βουλευτές λειτουργούν τηρώντας το Σύνταγμα και με πλήρη ελευθερία συνείδησης».

Υπογραμμίζεται ότι στον δημόσιο διάλογο που άνοιξε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν αποφασιστικά, έτσι ώστε οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου να ανταποκρίνονται στην ανάγκη να μπουν κανόνες στη λειτουργία των ταξί».

Η ανακοίνωση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καταλήγει αναφέροντας ότι στόχος «είναι η διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες, καθώς και εργασία με ασφαλείς προοπτικές για τους ιδιοκτήτες ταξί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Leave a Comment