PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Πήρε (άνετα) τον βαθμό, θέλει ακόμα δουλειά ο Ατρόμητος


Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από τα Πηγάδια ο Ατρόμητος, καθώς έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Ξάνθη, σε ένα ματς που καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Πολύ βελτιωμένη αμυντικά η ομάδα του Περιστερίου, θέλει χρόνο δημιουργικά για να εφαρμόσει τα «θέλω» του Κορακάκη.

Ο Ατρόμητος είχε ξεκάθαρη πρόθεση πρώτα απ’ όλα να μην απειληθεί και να κρατήσει την Ξάνθη μακριά από την περιοχή του, αφού έπαιζε σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται και επιπλέον αντιμετώπιζε μια ομάδα που ήθελε πάση θυσία τη νίκη, αφού μέχρι τώρα δεν έχει πανηγυρίσει το τρίποντο.

Σε αυτό το σκέλος, το πλάνο βγήκε εις πέρας στο 100%, αφού η μοναδική ουσιαστική τελική των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 87′, με ένα σουτ του Καμαρά από τα 20 μέτρα, στο οποίο όμως είχε την… απάντηση ο Γκορμπούνοφ που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ήταν παντελώς ακίνδυνος επιθετικά. Στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου είχε ξεκάθαρο θέμα στην κυκλοφορία της μπάλας, ζήτημα ήταν αν μπορούσε να αλλάξει χωρίς λάθος τρεις ή τέσσερις συνεχόμενες πάσες, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο β’ μέρος, αν και η κατάσταση ήταν εμφανώς βελτιωμένη.

Ήταν χαρακτηριστικό ότι κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησε στην εστία του Ζίφκοβιτς, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 4 τελικές και φάνηκε ότι χρειάζεται δουλειά και αφομοίωση των όσων ζητάει σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού ο Γιώργος Κορακάκης, πράγματα που είναι εντελώς διαφορετικά από ό,τι απαιτούσε ο Τραϊανός Δέλλας.

Η πρόθεση του Ατρόμητου ήταν να βγάλει αντεπιθέσεις και με λίγες πάσες να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά η κίνηση χωρίς την μπάλα ήταν… ελαττωματική, με τους παίκτες να μην ξέρουν πώς να παίξουν αυτό το παιχνίδι και ουσιαστικά αχρηστευόταν κάθε προσπάθεια επίθεσης.

Το ευχάριστο για τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία είναι ότι έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων, κάτι που θα τους βοηθήσει να ηρεμήσουν ψυχολογικά, έπειτα από ένα διάστημα που άλλαξαν πολλά πράγματα και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο ενώ και ο προπονητής θα έχει τον χρόνο να δουλέψει παραπάνω κάποια πράγματα που θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι της ομάδας.

Βέβαια, μένει να απαντηθεί αν αυτός θα είναι ο Γιώργος Κορακάκης, με τις πιθανότητες να είναι σαφέστατα υπέρ του, αφού για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν απόλυτα διαβασμένος στις απαιτήσεις του ματς, ενώ ακολουθούν και δύο ματς που το απόλυτο πρέπει να είναι ο στόχος (εντός Βέροια, εκτός Ηρακλής).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς – Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης – Καμαρά, Ντε Λούκας – Νιέτο (67′ Τριάδης), Ορφανίδης (67′ Λουσέρο), Σολτάνι – Γιουνές (75′ Ράνος)

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης – Κεϊτά, Μπάγκα – Ούμπιντες, Τόνσο (82′ Μπρίτο), Στόιτσεφ (56′ Λημνιός) – Παπαδόπουλος (69′ Λε Ταλέκ)

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης
Α’ βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
Β’ βοηθός: Παναγιώτης Μεσσήνης
4ος διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Leave a Comment