PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο «Apollo Creed» Καρλ Γουέδερς


Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο ηθοποιός Καρλ Γουέδερς, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως «Apollo Creed» στις τέσσερις πρώτες ταινίες του Rocy δίπλα στον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο Carl Weathers εμφανίστηκε στις ταινίες Predator, The Mandalorian, Happy Gilmore, Action Jackson και δεκάδες άλλες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένειά του με δήλωσή της.

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Carl Weathers», ανέφερε η οικογένειά του. «Πέθανε ήσυχα στον ύπνο του την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024. … Ο Carl ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή. Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος».

Το βιογραφικό του Carl Weathers

O Carl Weathers γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1948 στη Νέα Ορλεάνη και εμφανίστηκε σε περισσότερες από 75 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του στον κινηματογράφο. Εμφανίστηκε σε εννέα επεισόδια της σειράς του Disney+ Star Wars The Mandalorian και δάνεισε τη φωνή του ως Combat Carl στο βραβευμένο με Όσκαρ Toy Story 4, δημιουργώντας τον χαρακτήρα για την τηλεοπτική ειδική εκδοχή του Toy Story of Terror του 2013.

Πρωταγωνίστησε το 1988 στο Action Jackson μετά την εμφάνισή του δίπλα στον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο Predator του 1987.

Έγινε περισσότερο γνωστό, και τον αγάπησε το κοινό, για τον ρόλο του Apollo Creed, του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών δίπλα στον τεχνίτη μπόξερ Rocky Balboa (Σιλβέστερ Σταλόνε) στο Rocky του 1976. Ο Weathers επανέλαβε τον ρόλο του στο Rocky II (1979) και το Rocky III του 1982, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Clubber Lang (Mr. T). Η τελευταία ταινία του ως Apollo Creed στο franchise ήταν το Rocky IV (1985), όπου σκοτώθηκε στο ρινγκ από τον Ρώσο βαρέων βαρών Ivan Drago (Dolph Lundgren).

Απόφοιτος του κρατικού πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο ο Weathers ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως Good Times, Kung Fu, S.W.A.T., The Six Million Dollar Man και Cannon. Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε επεισόδια των Starsky and Hutch, Barnaby Jones, Switch, The Streets of San Francisco και άλλων δημοφιλών σόου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment