PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Περιστέρι: Νέος προπονητής ο Σωτήρης Μανωλόπουλος


Την τεχνική ηγεσία του Περιστερίου αναλαμβάνει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ.

Ο 51χρονος τεχνικός επιστρέφει στον πάγκο των «κυανοκιτρίνων», όπου είχε βρεθεί ξανά την αγωνιστική περίοδο 2004-05.

Με την υπογραφή του συμβολαίου του ο νέος προπονητής του Περιστερίου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε:

«Έχω ξαναδουλέψει στο Περιστέρι και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τους ανθρώπους και την ομάδα. Είναι ένας σύλλογος που έχει ειδικό βάρος και ιστορία. Διαδέχομαι έναν πολύ καλό προπονητή, τον κόουτς Πεδουλάκη. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα και να προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η ομάδα δεν βρίσκεται στην θέση που της αξίζει».

Το βιογραφικό του

Γεννημένος στις 27 Ιουνίου 1970, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ ξεκινώντας ως καλαθοσφαιριστής όπου συμμετείχε στην Εθνική Ελλάδας Παίδων και Εφήβων (22 συμμετοχές, 174 πόντοι).

Για πρώτη φορά μέλος της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού έγινε σε ηλικία 16 ετών. Στη συνέχεια ταξίδεψε στις ΗΠΑ όπου φοίτησε και αγωνίστηκε στο Boston University με πλήρη αθλητική υποτροφία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αγωνίστηκε στον Παπάγου και στο Μαρούσι με το οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα (2001) και στον Δούκα.

Μετά την καριέρα του ως επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Παπάγου και στο Μαρούσι με το οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα (2001) και στον Δούκα, ξεκίνησε την πορεία του ως προπονητής. Η αρχή έγινε από τη θέση του assistant στο Περιστέρι τη σεζόν 2004-2005 κι εν συνεχεία (2005-2006) βρέθηκε στον Μακεδονικό. Από εκεί «μετακόμισε» στο Μαρούσι όπου έμεινε από το 2006 έως το 2011.

Τη σεζόν 2011-2012 ανήκε στο δυναμικό του Άρη και το καλοκαίρι του 2012 πήγε στον Παναθηναϊκό όπου έμεινε μέχρι το 2015 έχοντας περάσει και από τη θέση του head coach. Παράλληλα σε αυτό το διάστημα κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας (2013, 2014) και τρεις φορές το Κύπελλο (2013, 2014, 2015).

Το φθινόπωρο του 2015 προστέθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ όπου το 2017 ανέλαβε πρώτος προπονητής και είχε σημαντική συνεισφορά στις επιτυχίες που είχε η ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Επίσης, ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 2011 και στο Προολυμπιακό Τουρνουά 2012.

Από το καλοκαίρι του 2018 είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ηφαίστου Λήμνου για δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment