PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αποκλεισμένος από τα δημοτικά συμβούλια Περιστερίου ο τοπικός τύπος


Έναν χρόνο κλείνουμε αισίως στο τέλος του μήνα από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου που καταφέραμε να παρακολουθήσουμε.

Συγκεκριμένα από τις 27 Φεβρουαρίου του 2020 όταν ήταν και η τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου.

Από τότε τα δημοτικά συμβούλια της πόλης διεξάγονται είτε «δια περιφοράς» είτε με τηλεδιάσκεψη και κανένας εκπρόσωπος του τοπικού τύπου δεν καλείται ώστε να καλύψει δημοσιογραφικά τα σημαντικά θέματα για το Περιστέρι που λογικά συζητούνται σε αυτές τις συνεδριάσεις.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 η συνεδρίαση που θα γινόταν δια ζώσης ματαιώθηκε λόγω του ότι στο χώρο του ΚΥΒΕ συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι του Δήμου που αντιδρούσαν σε απόφαση της διοίκησης.

Από την τελευταία συνεδρίαση που καταφέραμε να καλύψουμε και να σας μεταφέρουμε έχουν γίνει ακόμα 11(!) μέχρι και σήμερα με το τι έχει συμβεί σε όλα αυτά τα συμβούλια να το γνωρίζουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι Διοίκησης και Αντιπολίτευσης.

Μεταξύ αυτών των συμβουλίων έχουν συζητηθεί θέματα όπως ο προϋπολογισμός και ο ισολογισμός του Δήμου, το τεχνικό πρόγραμμα και άλλα πολύ σημαντικά που ο κόσμος της πόλης και θέλει και αξίζει να μαθαίνει τις απόψεις και τις τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Ευελπιστούμε ότι ο αποκλεισμός των ΜΜΕ της πόλης έχει γίνει κατά λάθος και όχι με κάποιο σκοπό και αναμένουμε τις ενέργειες τόσο του Δημάρχου όσο και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ώστε να συμμετέχουν στα επόμενα και οι εκπρόσωποι του τύπου.

Άλλωστε πλέον η διαδικασία γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης και το πιο εύκολο είναι να δίνεται το link και οι κωδικοί της συνεδρίασης και στους δημοσιογράφους ώστε να ενημερώνουν αντικειμενικά τον κόσμο της πόλης και να μην περιμένουν τις υποκειμενικές ανακοινώσεις διοίκησης και αντιπολίτευσης.

Για του λόγου το αληθές τα συμβούλια που δεν έχουμε παρακολουθήσει είναι τα εξής:

26 Μαρτίου

7 Απριλίου

5 Μαΐου

4 Ιουνίου

11 Σεπτεμβρίου

1 Οκτωβρίου

30 Οκτωβρίου

10 Δεκεμβρίου

11 Δεκεμβρίου (διπλή συνεδρίαση)

29 Δεκεμβρίου (διπλή συνεδρίαση)

4 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment