PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ερώτηση για το ταξίδι Μητσοτάκη στην Ικαρία κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, αναφέρει το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, όπου παραβρέθηκε σε γεύμα στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Στεφανάδη, παρουσία δεκάδων στελεχών, σημειώνοντας την αντίθεση αυτής της κίνησης ως προς τα νέα, αυστηρότερα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, που υιοθέτησε αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα: «Παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ έως τις 9πμ και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;

Ο ερωτών

Αλέξης Τσίπρας

Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment