PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Νέο πρόστιμο 5.000€ σε κρεοπωλείο



Πρόστιμο σε κρεοπωλείο στο Περιστέρι επέβαλε η Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Σε συνέχεια των ελέγχων σε κρεοπωλεία που διεξάγει η Περιφέρεια Αττικής και μετά τα πρόστιμα σε δύο κρεοπωλεία στο Περιστέρι, που ανακοινώθηκαν στις 21 Μαΐου, σήμερα ανακοινώθηκε νέος έλεγχος που έφερε τσουχτερό πρόστιμο σε κρεοπωλείο.

Συγκεκριμένα, μετά από αγορανομικό έλεγχο διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση κιμά κομμένου εκ των προτέρων, γεγονός που συνιστά παραβίαση του άρθρου 20§1 της Υπ. Απόφασης 91354/2017 σύμφωνα με το οποίο «Απαγορεύεται στους λιανοπωλητές να διατηρούν και να εκθέτουν για πώληση έτοιμο μη προσυσκευασμένο κιμά, κομμένο εκ των προτέρων, από νωπό ή κατεψυγμένο κρέας με ή χωρίς προσθήκη διαφόρων συστατικών, καρυκευμάτων, νατρίου, αλατιού κ.λπ. Το περιγραφόμενο προϊόν δεν επιτρέπεται να διατίθεται και να πωλείται στους καταναλωτές με οποιαδήποτε άλλη ονομασία».

Επίσης διαπιστώθηκε μη αναγραφή επί της πινακίδας πώλησης της ένδειξης «ΑΠΟΨΥΓΜΕΝΟ» και του αριθμού εγκατάστασης στην οποία έγινε η απόψυξη κατά παράβαση του άρθρου 21§3 της Υπ. Απόφασης 91354/2017, σύμφωνα με το οποίο «Επιτρέπεται η διάθεση στην κατανάλωση αποψυγμένων προϊόντων κρέατος, κρεατοσκευασμάτων και βρώσιμων παραπροϊόντων αυτών, με την προϋπόθεση ότι έχουν αποψυχθεί σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις όπως αυτές προβλέπονται στους κανονισμούς ΕΚ 852/2004 και ΕΚ 853/2004 για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και φέρουν πέρα των άλλων ενδείξεων που προβλέπονται στα άρθρα 16 και 19, τον αριθμό έγκρισης εγκατάστασης και την ένδειξη «ΑΠΟΨΥΓΜΕΝΟ».

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως αναρτήθηκαν σήμερα 27/5/2024, στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής:

Επιβολή προστίμου για πώληση κιμά κομμένου εκ των προτέρων και αποψυγμένων γλυκαδιών χωρίς αναγραφή της ένδειξης «ΑΠΟΨΥΓΜΕΝΟ» και του αριθμού έγκρισης εγκατάστασης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροσβεστική: 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Peristeri News

Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό

Peristeri News

Leave a Comment