PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Μεγάλη ταλαιπωρία από τα έργα της Φαβιέρου (photos)


Ένα πραγματικό εφιάλτη ζουν καθημερινά οδηγοί και κάτοικοι στον Άνω Λόφο Αξιωματικών στο Περιστέρι από έργα που γίνονται στην οδό Φαβιέρου, στα σύνορα Περιστερίου – Χαϊδαρίου. Τα έργα ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην οδό πηγαίνουν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το έργο (κλείσιμο του ενός ρεύματος της οδού Φαβιέρου) έχει ξεκινήσει από τις Αρχές Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν έχει φτάσει σε φάση ολοκλήρωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών που προσεγγίζουν με αυτοκίνητο το σημείο, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί που επιλέγουν την Τζων Κένεντυ ή την Πελασγίας για να προσεγγίσουν την Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου πέφτουν πάνω στα έργα και αναγκάζονται να παρακάμπτουν από μικρά στενά του Λόφου.

Αυτό συνεπάγεται μικρά στενά να έχουν αναπτύξει μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων, κάτι που εκτός από επικίνδυνο είναι και κουραστικό για τους οδηγούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οδός 28ης Οκτωβρίου, η οποία είναι η κύρια διέξοδος των οδηγών, μετά το κλείσιμο της Φαβιέρου. Στην 28ης Οκτωβρίου, η οποία είναι και διπλής κατεύθυνσης, επικρατεί, κυριολεκτικά, καθημερινό χάος.

Αμάξια συναντιόνται μετωπικά και «κολλάνε», διακόπτοντας την κυκλοφορία ελλείψει χώρου, ενώ, σε άλλες περιπτώσεις, οδηγοί, μην υπολογίζοντας σωστά, συγκρούονται με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ή έρχονται σε λεκτική αντιπαράθεση για το ποιος έχει προτεραιότητα να περάσει. Επίσης, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να διέρχονται από τη μικρή αυτή οδό βαρέα οχήματα και φορτηγά, που δυσχεραίνουν την κατάσταση, τόσο στο θέμα της ηχορύπανσης, όσο και στο θέμα της κυκλοφορίας.

Το τελευταίο διάστημα η Τροχαία έχει δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα από τα γύρω μικρά στενά της περιοχής, αφού είναι καθημερινό φαινόμενο τα συμβάντα στους γύρω δρόμους, λόγω του κλεισίματος της οδού Φαβιέρου για πάνω από ενάμιση μήνα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο τα έργα ανάπλασης στη Φαβιέρου στο Χαϊδάρι θα πηγαίνουν αργά, τόσο περισσότερο τα προβλήματα θα διογκώνονται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment