PeristeriNews.gr
Διεθνή

Περισσότεροι από 16.000 Έλληνες του εξωτερικού προσήλθαν στις κάλπες


Μεγάλη ήταν η προσέλευση των Ελλήνων του εξωτερικού στις κάλπες το Σάββατο (20/5), με τους ψηφοφόρους που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου να επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού που ψήφισαν έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου εκτός από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, 16.827 προσήλθαν στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι είναι 20.970

Ψήφισαν: 16.827

Απείχαν: 4.143

Ποσοστό συμμετοχής (πλην ΗΠΑ – Καναδά): 80,2%

Αξίζει να σημειωθεί ότι 22.825 ψηφοφόροι γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους για να μπορέσουν να ψηφίσουν στις φετινές εκλογές.

Οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στήθηκαν σε 35 χώρες και 99 εκλογικά τμήματα, ενώ οι εκλογείς του εξωτερικού μπορούσαν να επιλέξουν μόνο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, χωρίς να σημειώσουν σταυρό.

Οι εκλογικοί σάκοι με τα ψηφοδέλτια των ομογενών μεταφέρονται σήμερα, Κυριακή (21/5) αεροπορικώς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί, με συνοδεία Αστυνομίας, στο Εφετείο Αθηνών, όπου θα ανοιχτούν και θα γίνει η διαλογή των ψήφων όταν κλείσουν οι κάλπες στην ελληνική επικράτεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment