PeristeriNews.gr
Πολιτική

Περικοπές στις συντάξεις και πιθανή μείωση του κατώτατου μισθού


Στη συνεδρίαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθούν τα εργασιακά θέματα με αιχμή τη ρύθμιση για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων από την Πρωτοχρονιά.

Στη συνεδρίαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθούν τα εργασιακά θέματα με αιχμή τη ρύθμιση για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων από την Πρωτοχρονιά – μέτρο που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης επανέλαβε με δηλώσεις του στον Βήμα FM ότι οι μειώσεις θα κινηθούν από 0 έως 25% ανάλογα με τα ελλείμματα κάθε Ταμείου, ενώ σε καμία περίπτωση η αναπλήρωση δεν θα πέσει κάτω του 20% του συντάξιμου μισθού. Η προωθούμενη ρύθμιση – είπε – θα προβλέπει και την εθελοντική ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν να τεθεί μεσοπρόθεσμα θέμα και νέας μείωσης των κύριων συντάξεων, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να βρουν χρήματα, λόγω της μεγάλης αύξησης της ανεργίας, αλλά και της αυξημένης εισφοροδιαφυγής.

Ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment