PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Η διοίκηση Παχατουρίδη προσπαθεί να εξαφανίσει το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης!


Την κίνηση της δημοτικής αρχής Περιστερίου να τοποθετήσει ένα περίπτερο στην είσοδο του Μουσείου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, καταγγέλλει το Παράρτημα Περιστερίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Στην καταγγελία του αναφέρει:

«Χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στην ιστορική μνήμη και στην αγωνιστική ιστορία του περιστεριώτικου λαού και με σαθρά επιχειρήματα, η Διοίκηση του Δήμου στήνει στην είσοδο του Μουσείου ένα περίπτερο, κρύβοντάς το, αποκόβοντας το Μουσείο από τον πεζόδρομο, εμποδίζοντας τη λειτουργία του και την επικοινωνία του με το λαό.

Η στάση της Διοίκησης του Δήμου προκαλεί οργή και αγανάκτηση!

Προσπαθούν να εξαφανίσουν το Μουσείο, στο οποίο στεγάζεται η αγωνιστική Ιστορία του περιστεριώτικου λαού! Οι αγωνιστές και τα θύματα του Μπλόκου, οι νεκροί των μαχών της Παλιάς Αγοράς και του Ελαιώνα, ο Έκτορας, ο Τζιλβές, ο Αλαγιάννης πλήθος από μαχητές που έπεσαν μαχόμενοι για τα δίκια του περιστεριώτικου λαού. Αυτές οι ηρωικές μορφές που στεγάζονται στο Μουσείο, διδάσκουν στάση ζωής και εμπνέουν γιατί πάνω απ’ όλα έβαλαν την αξιοπρέπεια και το χρέος! Ο εκτελεσμένος λαϊκός Δήμαρχος Περιστερίου Ευγένης Χαραλαμπίδης, η βασανισμένη ηρωική ΕΠΟΝίτισσα Άννα Παρλιάρου, οι αλύγιστοι εργάτες του Κάρβουνου και του «Λαναρά», εκεί στεγάζονται όσοι στάθηκαν μπροστάρηδες στον αγώνα, δίνοντας τη μεγαλύτερη προσφορά, τη ζωή τους… Αυτούς αντιμάχεται συνειδητά η Διοίκηση του Δήμου.

Είναι ανιστόρητοι!  Αλλιώς, θα γνώριζαν ότι τίποτε δεν λύγισε τους αγωνιστές και την Αντίσταση!

Με περίσσιο θράσος βάζουν το λιθαράκι τους στην άθλια προσπάθεια κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξαναγράψουν την Ιστορία σε βάρος της αλήθειας. Σε αυτά τα πλαίσια άλλωστε εντάσσονται όλες οι ενέργειες που βάλλουν κατά  της Αντίστασης, παραχαράσσουν την Ιστορία, αποκαθηλώνουν σύμβολα του αντιφασιστικού αγώνα, ξηλώνουν μνημεία σε άλλες χώρες. Μέχρι και την 9η Μάη, τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών την μετέτρεψαν σε «Μέρα της Ευρώπης»! Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη των λαών τα φασιστικά εγκλήματα, τα 50 εκατομμύρια των νεκρών θυμάτων του φασισμού-ναζισμού, τα ολοκαυτώματα πόλεων και χωριών στην Ελλάδα. Επιχειρούν να αθωώσουν τους Γερμανούς ναζί  και τους ντόπιους συνεργάτες τους, να αποκρύψουν από τη νεολαία μας την πραγματική Ιστορία, για να επικρατήσει το ψέμα τους, για να υπερασπιστούν το βάρβαρο σύστημά τους, που γεννά και θρέφει το φασισμό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι πρώτοι που εχθρεύονται την Αντίσταση!

Η Αντίσταση πολεμήθηκε από την πρώτη στιγμή. Με την ξένη εισβολή το 1944, με την χρησιμοποίηση των προδοτικών Ταγμάτων Ασφαλείας από την αστική εξουσία, με τη Λευκή Τρομοκρατία των «γερμανοντυμένων» κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, για να κάμψουν το λαό που σήκωσε κεφάλι, που συνειδητοποίησε τη δύναμή του, που ελευθέρωσε την Ελλάδα, που δεν ήθελε πια να είναι δούλος.

Ξεχνάνε, πως ούτε η τρομοκρατική εγκληματική δράση, ούτε οι φυλακές και οι εξορίες, ούτε τα Μακρονήσια, ούτε τα εκτελεστικά αποσπάσματα στάθηκαν ικανά να φιμώσουν την αλήθεια, να ακυρώσουν την αξιοπρέπεια, να σβήσουν τις ελπίδες και τους αγώνες του λαού για μια δίκαιη ζωή.

Την αλήθεια θέλουν να αποκρύψουν από τη νεολαία μας σήμερα, τα αγωνιστικά πρότυπα προσπαθούν να αποτρέψουν.  Αυτά φοβούνται!

Και μιας που πρόκειται για χρονιά εορτασμού των 90 χρόνων του Περιστερίου, να ενημερώσουμε,  όποιον… κάνει ότι δεν ξέρει, ότι χωρίς Εθνική Αντίσταση με τους εκατοντάδες των λαϊκών αγωνιστών, των θυμάτων που έδωσαν τη ζωή τους, δε θα υπήρχε η ηρωική ιστορία του Περιστερίου!!!

Δεν αντέχουν τη λαμπερή αγωνιστική ιστορία του Περιστερίου και του λαού του! Τη φοβούνται, γιατί εμπνέει, οδηγεί, προβάλλει αγωνιστικά πρότυπα και καλλιεργεί στάσεις ζωής. Αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός που χειμάζεται από τις βάρβαρες πολιτικές τους, που βιώνει φτώχεια, ανέχεια, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της ίδιας της ζωής.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει τώρα αυτήν την ασέβεια και την πρόκληση προς τον περιστεριώτικο λαό!

Να αποσύρει το περίπτερο από την είσοδο του Μουσείου!».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment