PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Παραβίαση του Συντάγματος η άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή την παράταση


Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Κίνημα κάνει επίσης λόγο για «προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής», ενώ καταγγέλλει πως η Πρόεδρος της Βουλής σε σύμπραξη με την κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τον Κανονισμό.

«Κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος», αλλά και «μήνυμα ευτελισμού των εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την «πεισματική», όπως αναφέρει, άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Κίνημα κάνει επίσης λόγο για «προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής», ενώ καταγγέλλει πως η Πρόεδρος της Βουλής σε σύμπραξη με την κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τον Κανονισμό προσπαθώντας να ακυρώσει ακόμη και τις διαδικασίες άμεσου κοινοβουλευτικού ελέγχου με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων.

Σημειώνει δε ότι «αυτοί που τα μεθοδεύουν αυτά είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούσαν παραβίαση του Συντάγματος κάθε έκδοση ΠΝΠ και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, δηλαδή διαδικασίες προβλεπόμενες ρητά από το Σύνταγμα».

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι με τη στάση της στέλνει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το μήνυμα ότι «οι βουλευτές της πλειοψηφίας διαφωνούν με την πολιτική της και τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά τους αρκεί να μην ψηφίσουν οι ίδιοι».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση «επειδή στις 28.2.2015 έληξε η προηγούμενη παράταση που είχε εγκριθεί με νόμο του κράτους ψηφισμένο από τη Βουλή των Ελλήνων» να δώσει στη δημοσιότητα τα κείμενα που υπεγράφησαν ήδη ή θα υπογραφούν για την νέα παράταση και «να εξηγήσει με ποια νομική βάση και με ποια εξουσιοδότηση υπέγραψε ήδη ή θα υπογράψει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment