PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Στρατούλης: Οι ανάγκες των ανθρώπων προηγούνται των θεσμών


Μιλώντας για τη χρηματοδότηση των μέτρων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είπε ότι οι πόροι για τα ν/σ αυτά είναι ανεξάρτητοι από «όποια διαπραγμάτευση κάνουμε».

«Πριν από τους θεσμούς, προηγούνται οι ανάγκες των ανθρώπων, προηγείται η ανάγκη να αντιμετωπίσεις την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης εν όψει της έναρξης κατάθεσης νομοσχεδίων στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη χρηματοδότηση των μέτρων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είπε ότι οι πόροι για τα ν/σ αυτά είναι ανεξάρτητοι από «όποια διαπραγμάτευση κάνουμε».

Το ζήτημα δεν είναι αν συμφωνούν οι εταίροι και οι θεσμοί στα συγκεκριμένα νομοσχέδια, αλλά το «ότι θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα «να τα ψηφίσουν και η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Όπως ανέφερε, «ως υπουργός δεν στέλνει τίποτα στους θεσμούς, αφού τα νομοσχέδια δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος». «Δεν υπάρχει υποχρέωση από κάθε υπουργό να μιλήσει με τους θεσμούς. Δεν υπάρχει πια τρόικα, με τους θεσμούς μιλάει ο πουργός Οικονομικών», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε ορισμένες από τις ρυθμίσεις:

– Παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ως 300kw τον μήνα, σε μέχρι 300.000 άτομα που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί με κριτήρια και το κοστολόγησε στα 58 εκατ. ευρώ, τα οποία «είναι εύκολο να βρεθούν».

– Επιδότηση ενοικίου σε 30.000 οικογένειες. Το ποσό του επιδόματος θα είναι στα 70 ευρώ ανά άτομο και 220 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια και θα δοθεί σε όσους βρίσκονται κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας.

– Σίτιση με κουπόνια για μέχρι 300.000 άτομα, σε συνεργασία με φορείς, όπως οι δήμοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για όλους τους φορολογούμενους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Σχετικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ανέφερε ότι θα περιέχεται στο μεθεπόμενο νομοσχέδιο και επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment