PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Παρουσίαση του Ecomobility στα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου (video)


Με την παρουσία του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και άλλων τοπικών φορέων.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» των εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών των μαθητών που συμμετέχουν στην εκστρατεία ECOMOBILITY-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ, που διοργανώνεται από το ECOCITY τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό περιβάλλον, και φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής.

Τις εργασίες τους παρουσίασαν ενώπιον επιτροπής και παρουσία του Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, του αναπληρωτή Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Μάριου Λιακόπουλου, της κ. Ιωάννας Ντίνου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της κ. Ιωάννας Δεκατρή Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων της Γ’ Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αττικής, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου της Σύγχρονης Σχολής Σ. ΑυγουλέαΛιναρδάτου και του 2ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου.

Στόχος της εκστρατείας είναι η αφύπνιση των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης, η ευαισθητοποίηση τους για το Περιβάλλον και η ενεργοποίησή τους στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.

Με τις εργασίες τους, οι ομάδες των μαθητών από όλη την χώρα, καλούνται να αναδείξουν τις Πράσινες Μετακινήσεις, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να παρουσιάσουν προτάσεις για την αλλαγή συνθηκών και τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις.

Η εκστρατεία είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Επίσης είναι υπό την Αιγίδα του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. και συνεργάζονται επίσης κορυφαία Πανεπιστήμια και Επιστημονικοί Οργανισμοί της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment