PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: Έδωσε το «πράσινο φως» στον Παπαδήμο για ανασχηματισμό


Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε και πάλι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαµαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

«Η στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου και στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση» αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Πάνου Μπεγλίτη.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε το «πράσινο φως» στον Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, αν βεβαίως ο πρωθυπουργός το θεωρεί σκόπιμο.

Στη δήλωση του κ. Μπεγλίτη αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για την θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι καθορίζεται με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα του για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε και πάλι ο Λουκάς Παπαδήμος

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε και πάλι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαµαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, με τους οποίους είχε συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπό το βάρος των δραματικών προειδοποιήσεων του πρωθυπουργού, οι πρόεδροι της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ επαναβεβαίωσαν τη στήριξή τους στον κ. Παπαδήµο.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, στην 80λεπτη συνάντηση Παπαδήµου και Σαµαρά έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και για την πορεία της κυβέρνησης, ενώ δεν προσδιορίστηκε πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο χρόνος των εκλογών θα παραταθεί και μετά τον Μάρτιο. Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. συμφώνησαν ότι «το έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί όπως πρέπει».

Ο κ. Σαµαράς αποφάσισε να µην κάνει δηλώσεις, αλλά αμέσως μετά υπήρξε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του κόμματος Ι. Μιχελάκη, που σημείωσε πως «ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών». Ο κ. Μιχελάκης, κατόπιν εντολής του κ. Σαµαρά, διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει «την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα, να κάνει ανασχηματισμό, λέγοντας: «Κάνω έκκληση να µπουν στην κυβέρνηση και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλιώς δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment