PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παναγία των Παρισίων: Στα 300 εκατ. ευρώ οι δωρεές


Απαντώντας στην σχετική έκκληση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, οι μεγιστάνες των οίκων πολυτελών αγαθών στη Γαλλία, έχουν δεσμευθεί μέχρι στιγμής να προσφέρουν 300 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. 

Την αρχή έκανε ο Φρανσουά Ενρί Πινό του Kering (Gucci) ανακοινώνοντας μία δωρεά 100 εκατ. ευρώ.  Ο μεγάλος ανταγωνιστής του, η οικογένεια Αρνό, που ελέγχει τον όμιλο πολυτελών αγαθών LVMH απάντησε λίγο αργότερα ανακοινώνοντας δωρεά ύψους 200 εκατ. ευρώ, καθώς και προσφορά πόρων που έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κτηρίων.

Ο Μπερνάρ Αρνό, βασικός μέτοχος του ομίλου LVMH Ηennessy Louis Vuitton και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 90,4 δισ. δολαρίων, τόνισε στην ανακοίνωσή του πως η Notre Dame είναι ένα βασικό κόμμάτι της ιστορίας της Γαλλίας.

Έκακτη βοήθεια ύψους 10 εκατ. ευρώ θα αποδεσμεύσουν άμεσα και οι τοπικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν πως όσοι πολίτες θέλουν να πραγματοποιήσουν δωρεές μπορούν να το κάνουν μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Fondation du Patrimoine.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment