Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Π. Σκουρλέτης: Στα τέλη του 2016 η πώληση του ΔΕΣΦΑ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Στα τέλη του 2016 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην Αζερική Socar, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αποκρατικοποιήσεις στον κλάδο της ενέργειας.

Έσπευσε να διευκρινίσει μάλιστα, ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) δεν περιλαμβάνονται στη νέα λίστα αποκρατικοποιήσεων.

Αναφορικά με τον ΑΔΜΗΕ, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείας» και εκτίμησε ότι είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα να μην προχωρήσει η λύση που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς.

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας, το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα μεταβιβαστεί από τη ΔΕΗ  στο δημόσιο και το εναπομείναν 49% θα δοθεί σε στρατηγικό επενδυτή ή μικρομετόχους

 


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Στο 5,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλη Κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια

Peristerinews.gr Newsroom

AI agents: Οι ψηφιακοί βοηθοί αλλάζουν τις πληρωμές

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment