PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Πικραμμένος: Το Σύνταγμα δεν είναι άσχετο με τα αδιέξοδα της Ελλάδας


Την αναθεώρηση του Συντάγματος ζητεί ο Παναγιώτης Πικραμμένος που έχει διατελέσει υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως σημειώνει το Σύνταγμα μπορεί να μην είναι η βασική αιτία της κρίσης αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στην ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών ο κ. Πικραμμένος υπογραμμίζει ότι το Σύνταγμα «επηρεάζει πλέον σε αποφασιστικό βαθμό την πολιτική ζωή της χώρας και την λειτουργία του κράτους. Σχεδόν εμποδίζει να κυβερνηθεί η χώρα όπως θα έπρεπε να κυβερνηθεί ένα σύγχρονο κράτος».

Με τις προτάσεις που καταθέτει ζητεί την ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με επαναφορά ορισμένων από τις αρμοδιότητές του, όπως π.χ. διάλυση Βουλής υπό προϋποθέσεις, προκήρυξη δημοψηφισμάτων ή αναπομπή. Καθώς επίσης και να γίνεται η εκλογή του απευθείας από τον λαό.

Σε ό,τι αφορά τη νομοθετική λειτουργία ζητεί την κατάρτιση ουσιαστικών εκθέσεων για τις επιπτώσεις του νόμου στην ανταγωνιστικότητα και τη δημοσιονομική σταθερότητα. Καθιέρωση ελέγχου των άσχετων τροπολογιών από τα Δικαστήρια ως εξωτερικών στοιχείων του νόμου.

Δηλώνει αντίθετος στην ίδρυση του Συνταγματικού Δικαστηρίου καθώς θα επιβραδύνει ακόμη περισσότερο την απονομή δικαιοσύνης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την οικονομική ελευθερία και τον ελεύθερο ανταγωνισμό επισημαίνει ότι επιβάλλεται να εξαλειφθούν οι αγκυλώσεις του Συντάγματος και να ανοίξει η οικονομία χωρίς ταμπού και ιδεοληψίες στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment