Τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια αναμένονται την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κατά διαστήματα ηλιοφάνεια, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να φτάνει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Αρχικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και από το μεσημέρι κατά τόπους στο υπόλοιπο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, ενώ έως το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Έως 28 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς.
Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει έως τους 23 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου έως τους 23, στις Κυκλάδες έως τους 25, στα Δωδεκάνησα έως τους 23 και στην Κρήτη έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην Αττική και το Περιστέρι
Σε αντίθεση με τα δυτικά και βόρεια, η Αττική θα διατηρήσει καλό καιρό την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ έως το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.
Στο Περιστέρι αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή.
Νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη
Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν έως τα 5 μποφόρ.
Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα φτάσουν τα 3-5 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νότιοι 2-4 μποφόρ και στα βόρεια τμήματα 3-5 μποφόρ.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

