PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Οικονομικό σκάνδαλο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Την εκτίμηση ότι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών συνιστά «μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο», εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «”φεσώνει τους υπερφορολογημένους πολίτες με πολλά δισ. ευρώ, προκειμένου να παραδοθούν ληστρικά και, σχεδόν, πλήρως οι τράπεζες σε ιδιωτικά χέρια για να πνίγουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η μόνη πραγματική διαφορά της παρούσας ανακεφαλαιοποίησης ,σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι ότι «οι τράπεζες με τα δισ. του δημοσίου οδηγούνται πιθανότατα και σε πλήρη ”αφελληνισμό”, περνώντας απ’ ευθείας οι ίδιες και οι διοικήσεις τους σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια».

Αυτό, εκτίμησε ο κ. Λαφαζάνης, θα έχει «ακόμα πιο ανελέητες συνέπειες» για την βυθισμένη σε ύφεση οικονομία αλλά και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τα σπίτια των πολιτών και για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Το δημόσιο, όπως δεν ανέκτησε τα δεκάδες δισ. από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, έτσι θα απολέσει, στη ”μαύρη” τρύπα των μνημονιακών πολιτικών και της ιδιωτικής τραπεζικής κερδοσκοπίας, και τα νέα δισ. της τωρινής ανακεφαλαιοποίησης», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η διασπάθιση, όμως, δημοσίου χρήματος, σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων δεν προκαλεί μόνο πελώριες πολιτικές ευθύνες αλλά συνιστά και βαρύτατο ποινικό αδίκημα», κατέληξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment