PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ονομασία αθλητικού κέντρου Μπουρναζίου


Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Στέλιου Μουκουβίνα.

Επιστολή απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Περιστέρι για όλους», Στέλιος Μουκουβίνας, σχετικά με την ονομασία του αθλητικού κέντρου στο Μπουρνάζι.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε, κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι,

στα τέλη της δεκαετίας του 1970 πάρα πολλοί νέοι από την γειτονιά του Μπουρναζίου και του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου ξεκίνησαν τον αγώνα για την διεκδίκηση – κατάκτηση 27 στρεμμάτων από την περιβόητη οικογένεια Μαζαράκη, για χώρο άθλησης.

Αυτός ο χώρος δεν είναι άλλος από το Αθλητικό Ολυμπιακό Κέντρο σήμερα. Ο μοναδικός χώρος άθλησης στο τρίτο διαμέρισμα τότε αλλά και σήμερα.

Μετά από Ομηρικές μάχες πότε με τα Ματ, πότε με την Δημοτική αρχή, πότε με την οικογένεια Μαζαράκη με μόνο όπλο το πάθος, για μια νέα γειτονιά η οποία δεν θα θυμίζετε για τις βιοτεχνίες και τα εργοστάσια, με την αφίσα της επιτροπής αγώνα, κάναμε γνωστό σε όλο το Περιστέρι αλλά και στο πανελλήνιο, τον χώρο αλλά και το δικαίωμα στην άθληση των νέων αυτής της γειτονιάς.

Η αγορά έγινε πραγματικότητα από την Δημοτική αρχή του κυρίου Δημητρακόπουλου όπου αγόρασε τον χώρο αρκετές δεκάδες εκ. δραχμές.

Για να αποδώσω “τα του καίσαρος, τω καίσαρη”, εκείνη την εποχή, μας βοήθησε η τοποθέτηση στην Βουλή αλλά και η παρουσία του βουλευτή Κάππου, όπως και όλου του ΚΚΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Σήμερα θέλετε να βαφτίσετε αυτόν τον χώρο χωρίς να ρωτήσετε την γειτονιά, τον απλό λαό, δεν το βάλατε σε συζήτηση στο διαμερισματικό συμβούλιο, λες και θέλετε να βαφτίσετε κάποιο μπακάλικο???

Δεν έχω πρόβλημα να τιμήσουμε Ολυμπιονίκες Περιστεριώτες και όχι μόνο τον κύριο Στεφανόπουλο, αλλά και τον κύριο Μάρα, την κυρία Καργιάμη.

Να τους τιμήσουμε όπως τους αρμόζει, με το στεφάνι της ελιάς, γιατί πρέπει να είναι πρότυπα της σημερινής νεολαίας, ζώντες όμως ?

Ο χώρος που επιλέξατε για να τον “βαφτίσετε ” είναι άκυρος το μόνο όνομα που αρμόζει είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ από τους χώρους που κερδήθηκε με αίμα και αγώνα.

Συμβολικά και μόνο στην εποχή που ζούμε θα πρέπει να πάρει το παραπάνω όνομα για να θυμίζει σε όλους ότι τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται με αγώνες και θυσίες.

Κύριε Δήμαρχε, υπάρχουν στον Δήμο μας αρκετές πλατείες, δρόμοι, αλλά και αθλητικοί χώροι όπου μπορείτε να τιμήσετε όλους τους Ολυμπιονίκες Περιστεριώτες εκτός τον αναφερόμενο χώρο.

Εάν δεν αποσύρεται την πρόταση σας, βάζω την δικιά μου σε ψηφοφορία στο ΔΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΜΟΥΚΟΥΒΙΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment