PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το μάζεμα του καρπού της ελιάς στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»


Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών σχολείων της Δυτικής Αθήνας από τον ΑΣΔΑ και τη Διοίκηση του Πάρκου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα “Συλλογής του καρπού της ελιάς” στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, που ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου.

Είναι μια πρωτοβουλία που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο ΑΣΔΑ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και τη Διοίκηση του πάρκου και σκοπό έχει την εξοικείωση μαθητών της Δυτικής Αθήνας με την παραδοσιακή στη χώρα μας καλλιέργεια της ελιάς και την συλλογή του ελαιοκάρπου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν στην πρώτη φάση Δημοτικά Σχολεία και στη δεύτερη Γυμνάσια και Λύκεια από όλη τη Δυτική Αθήνα.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκαν το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για τη συλλογή ελαιοκάρπου μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου.

Τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας, που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το πρόγραμμα “Συλλογής του καρπού της ελιάς” στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”. Ο ΑΣΔΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και φέτος αναβαθμίζουμε την προσπάθεια αυτή και με την έκδοση ειδικού ενημερωτικού εντύπου για τα σχολεία της περιοχής μας.

Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», η συντήρηση, η προστασία και η αναβάθμιση του είναι από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του Πάρκου στο κέντρο των προσπαθειών του ΑΣΔΑ. Έτσι θα παραμείνει και στο μέλλον. Έχουμε ζητήσει από την Πολιτεία να χαράξουμε μαζί, Υπουργείο, ΑΣΔΑ και Δήμοι τη μελλοντική πορεία του Πάρκου. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ότι, σε κάθε περίπτωση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και θα είναι εδώ για να προστατεύσει όπως έκανε κάθε φορά που χρειάστηκε, αυτό τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και χώρο περιπάτου υπερτοπικής σημασίας, που κοσμεί τη Δυτική Αθήνα.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment