PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολόκληρη κωμόπολη συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.


Έσπασαν όλα τα ρεκόρ!

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ!

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες – όσο κι αν φαίνεται απίστευτο – σε ολόκληρη… κωμόπολη, καθώς συνέλαβαν μόνο στην Αττική 3.940 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξαρθρώσουν δεκαεπτά σπείρες, να κατασχέσουν φορτία ναρκωτικών, να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους 444 κλεμμένα αυτοκίνητα και να αδειάσουν οπλοστάσια κακοποιών, που περιείχαν από μαχαίρια και περίστροφα έως και χειροβομβίδες.

Εκρηκτικές διαστάσεις, που δεν έχουν προηγούμενο, έχει λάβει η αύξηση της εγκληματικότητας στην Αττική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον Φεβρουάριο συνελήφθησαν 3.940 άτομα, από τα οποία τα 519 κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις, τα 64 για ληστείες, τα 102 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και τα 921 για καταδιωκτικά έγγραφα.

Παράλληλα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ανθρωποκτονία, 421 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 1.020 για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 151 για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων, 57 άτομα για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων, 88 για απάτες και πλαστογραφίες, αλλά και 16 άτομα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή εξιχνιάστηκαν 291 διαρρήξεις διαμερισμάτων και καταστημάτων, 117 διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων, 56 ληστείες (σε πεζούς, σπίτια, καταστήματα και πρατήρια υγρών καυσίμων), δύο ανθρωποκτονίες και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν συνολικά δεκαεπτά σπείρες, από τις οποίες οι επτά διακινούσαν ναρκωτικά, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 280 κιλά κάνναβη, 7.921 γραμμάρια ηρωίνη και 6.416 γραμμάρια κοκαΐνη.

Από τις υπόλοιπες, κάποιες διέπρατταν ληστείες εις βάρος ηλικιωμένων, οχημάτων, καταστημάτων, κοσμηματοπωλείων και σπιτιών, και κάποιες άλλες προέβαιναν σε παραβιάσεις ΑΤΜ και διακινούσαν αλλοδαπούς.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διενέργησαν τον Φεβρουάριο, οι δυνάμεις της αστυνομίας κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη, χάπια και μεθαδόνη) αλλά και ένα μικρό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από δεκαοκτώ πιστόλια και περίστροφα, οκτώ κυνηγετικά όπλα, ένα πολεμικό όπλο, 465 φυσίγγια, μία χειροβομβίδα, ένα πιστόλι κρότου και εβδομήντα τέσσερα μαχαίρια!

Ο αριθμός των κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων (CD και DVD) που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε 4.889, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 194.616 πακέτα τσιγάρα.

Επιπλέον οι Αρχές κατέσχεσαν 245 μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών («φρουτάκια»), ενενήντα δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 137 κινητά τηλέφωνα, δεκατέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα, δύο αρχαία αντικείμενα, σαράντα τρία οχήματα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 87.080 ευρώ!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment