PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Οι προτάσεις του Νίκου Ζενέτου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο


Ο Δήμαρχος Ιλίου δήλωσε χαρακτηριστικά πως Δήμοι και Περιφέρεια, με στάση ευθύνης και γνώμονα το κοινό και συλλογικό καλό, πρέπει να είναι αρωγοί, συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές του συνολικού σχεδιασμού του ρυθμιστικού σχεδίου.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Δήμοι και Περιφέρεια, με στάση ευθύνης και γνώμονα το κοινό και συλλογικό καλό, πρέπει να είναι αρωγοί, συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές του συνολικού σχεδιασμού του ρυθμιστικού σχεδίου» για το οποίο πρέπει να υπάρξει η «εξασφάλιση και δέσμευση της υλοποίησης και εφαρμογής του, προκειμένου ν’ αποφύγουμε την άτεχνη και ανεπιτήδεια εφαρμογή μέρους ή του συνολικού σχεδιασμού, όπως συνέβη στο παρελθόν και τα Ρυθμιστικά Σχέδια δεν εκπλήρωσαν, ως τώρα, τους στόχους τους».

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν, διατύπωσαν προτάσεις, συμβάλλοντας στον ορισμό των προτεραιοτήτων που αφορούν στη Δυτική Αθήνα στην πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη σύσκεψη σχετικά με το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνα/Αττική 2021», το Επιχειρησιακό Σχέδιο Περιφέρειας Αττικής 20212-2014 και τον προγραμματισμό των έργων για τη Δυτική Αθήνα.

Προτάσεις κατέθεσε και ο Δήμαρχος Ιλίου στη σύσκεψη και συγκεκριμένα πως στο «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνα/Αττική 2021» θα πρέπει να συμπεριληφθούν:

1. Ο χώρος της ΕΡΤ για διαμόρφωση και κατασκευή Ραδιοτηλεοπτικού Μουσείου.

2. Οδικός άξονας δευτερεύουσας μητροπολιτικής σημασίας στα όρια των δήμων Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Περιστερίου και Χαϊδαρίου με το ποικίλο όρος που θα συνδέει Αττική οδό, Αττικό Νοσοκομείο, Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και θα αποσυμφορήσει τη λεωφόρο Θηβών, τη λεωφόρο Αθηνών και τη λεωφόρο Χασιάς.

3. Ο τεχνητός υγρότοπος Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πύργου Βασιλίσσης «Αντώνης Τρίτσης».

4. Το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Ανάπηρων, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο στο σκέλος που αφορά τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες δομές υγείας και τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τα παραπάνω κατέθεσε παίρνοντας σαν δεδομένο ότι στο Ρυθμιστικό Σχέδιο γίνεται αναφορά:

α. Στην επαναλειτουργία της Παλαιάς γραμμής ΟΣΕ,

β. Στην επέκταση μέτρο στο ΙΛΙΟΝ γραμμή (2)

γ. Στους οδικούς άξονες Λεωφόρο Χασιάς και Λεωφόρο Δημοκρατίας

δ. Στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

ε. Στη δημιουργία κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο ΙΛΙΟΝ

στ. Στον χαρακτηρισμό του Ποικίλου Όρους ως περιφερειακό πάρκο και διαμορφώνεται σε ένα ενιαίο πάρκο αναψυχής, θέας και πεζοπορίας.

Η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού της Αθήνας κα Δανάη Αντωνάκου δεσμεύτηκε ότι όλες οι προτάσεις των Δημάρχων και των Φορέων θα εξεταστούν πριν την τελική διαμόρφωση του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment