PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι πολύνεκρες επιθέσεις ανέβασαν τη δημοτικότητα του Σαρκοζί



Ενισχυμένος εμφανίζεται ο Nicolas Sarkozy στην κούρσα των προεδρικών εκλογών σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας CSA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ενισχυμένος εμφανίζεται ο Nicolas Sarkozy στην κούρσα των προεδρικών εκλογών σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας CSA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ο πρόεδρος της Γαλλίας προηγείται στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας έναντι του πολιτικού του αντιπάλου και υποψήφιου των Σοσιαλιστών, François Hollande.

Συγκεκριμένα, ο Nicolas Sarkozy θα συγκέντρωνε 30% στον πρώτο γύρο και ο Hollande 28%, ενώ οι δύο αντίπαλοι ήταν σχεδόν ισοδύναμοι πριν από μια εβδομάδα. Ωστόσο και σε αυτή τη δημοσκόπηση, το προβάδισμα του προέδρου της Γαλλίας «χάνεται» στον δεύτερο γύρο, με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών να προηγείται κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η ηγετική εμφάνιση του Nicolas Sarkozy τις τελευταίες ημέρες στη σκιά των πολύνεκρων επιθέσεων σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ και σε περιοχή κοντά στην πόλη Μονταμπάν, έχει ενισχύσει τα ποσοστά του.

Να σημειωθεί πως και οι δύο υποψήφιοι για τη γαλλική προεδρία έχουν αναστείλει την προεκλογική τους εκστρατεία.

Η δημοσκόπηση της CSA, σε δείγμα 1.000 προσώπων, πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFM TV, του ραδιοσταθμού RMC και της εφημερίδας 20 minutes.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment