PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι πέντε στόχοι του Πρωθυπουργού


Πέντε μεγάλα μέτωπα παραμένουν σταθερά ανοικτά τον τελευταίο καιρό για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση γενικότερα.

Πέντε μεγάλα μέτωπα παραμένουν σταθερά ανοικτά τον τελευταίο καιρό για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση γενικότερα. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα πέντε μεγάλα στοιχήματα που έχει βάλει στόχο να κερδίσει το Μέγαρο Μαξίμου το προσεχές διάστημα, υλοποιώντας τις υποσχέσεις που έχει δώσει απέναντι στους δανειστές, εκτιμώντας παράλληλα ότι με αυτό τον τρόπο θα ορθοποδήσει η οικονομία και θα δοθεί προς τα έξω η εικόνα μιας ασφαλούς χώρας, κατάλληλης για πάσης φύσεως επενδύσεις.

Ιδιωτικοποιήσεις

Στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Σαμαράς θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να «τρέξουν» άμεσα οι διαδικασίες, συνδέοντας την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων. Με ορίζοντα τον προσεχή Μάρτιο, η κυβέρνηση τρέχει για την ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ και των κρατικών ακινήτων σε Κασσιόπη Κέρκυρας και Αφάντου Ρόδου.

Απεργίες

Ο πρωθυπουργός όμως τονίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο υπαναχώρησης σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί μέσω του μνημονίου. Η απόφαση για σκληρή γραμμή σε όλα τα πεδία είναι ειλημμένη. Αποδείχθηκε, άλλωστε, και με τον χειρισμό του θέματος των ναυτεργατών μεσοβδόμαδα. Απομένουν οι αγρότες.

Τρομοκρατία

Τα διαδοχικά κρούσματα βίας και το διπλό χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. και στο πολυσύχναστο Mall Athens, καθώς και η εμφάνιση τρομοκρατών στο Βελβεντό επανέφεραν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Στην κυβέρνηση κρίνουν αναγκαία τη συγκρότηση ενός ευρέως μετώπου κατά της βίας που θα υπερβαίνει την πολιτική αντιπαράθεση.

Ανεργία

Ο δείκτης της ανεργίας έχει εκτοξευτεί στο 26,8% και στους νέους ξεπερνά το 50%. Στην κυβέρνηση εκφράζουν φόβους ότι το επόμενο διάστημα ο δείκτης θα πάρει τον δρόμο της ανόδου και φοβούνται κοινωνικές εκρήξεις.

Φοροδιαφυγή
Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι το κρισιμότερο και μεγαλύτερο στοίχημα. Ο επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα στον τομέα πάταξης της φοροδιαφυγής, ίσως χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Peristeri News

Μητσοτάκης και Μενδώνη επισκέφθηκαν τη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Στη Μονή Δαφνίου αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Leave a Comment