PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για τον Δεκαπενταύγουστο


Το μήνυμα της Προεδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για το Δεκαπενταύγουστο.

Κ. Σακελλαροπούλου: Σύμπτωμα οδυνηρών παθογενειών η αθλητική βία

«Τιμάμε την Παναγιά ως μητέρα της ζωής», ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.

Η φετινή γιορτή, όπως είπε, σημαδεύτηκε από καταστροφικές πυρκαγιές, τραγικές απώλειες και ακόμη ένα περιστατικό αθλητικής βίας, που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Η κ. Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε την αθλητική βία «σύμπτωμα οδυνηρών παθογενειών που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και με το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας».

«Ο λαός μας, όμως, πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας. Γι’ αυτό και την τιμάμε, κάθε χρόνο, ως Μητέρα της Ζωής. Από τον ακριτικό Έβρο, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά!», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Κατά την άφιξη της κ. Σακελλαροπούλου στο Μητροπολιτικό Ναό τιμές, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ανθιμος, απέδωσε στρατιωτικό άγημα, ενώ την υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργθα η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη στο γραφείο του.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί το Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητρόπολης και την Ιερά γυναικεία Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου ” Η Παναγία του Εβρου”.

Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

«Έχουμε κάθε λόγο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, η χώρα μας έχει ξεπεράσει πια την δεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη ελπίδα και αισιοδοξία, λέξεις που είναι ταυτισμένες με την μεγάλη σημερινή εορτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης από την Τήνο, όπου παρίσταται στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη».

Παράλληλα, στη δήλωσή του τόνισε ότι η σκέψη όλων των Ελλήνων κατευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις, «σε αυτές και αυτούς που φροντίζουν ώστε όλοι εμείς να είμαστε ασφαλείς και σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Να γνωρίζουν πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Στην Τήνο, ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε την λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας μαζί με τους μητροπολίτες Σύρου – Τήνου Δορώθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρίστανται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται και η κόρη του Δάφνη.

N. Ανδρουλάκης: Οι πολίτες χρειάζονται ποιότητα ζωής και ασφάλεια

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή για τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, «η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, η Κοίμηση της Θεοτόκου, μας γεμίζει ελπίδα και δύναμη».

Όμως, προσθέτει, «ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι τραγικά γεγονότα, με τις πυρκαγιές και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Οι πολίτες χρειάζονται ποιότητα ζωής και ασφάλεια. Έχουμε χρέος να εργαστούμε για να τους τα προσφέρουμε. Με πίστη, δύναμη και αισιοδοξία, λοιπόν, θα αγωνιστούμε για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια στη σημερινή απαιτητική συγκυρία για την πατρίδα μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης ευχόμενος στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χρόνια πολλά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment