PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ογκώδης συγκέντρωση κατά των πυρηνικών στο Τόκιο



Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Τόκιο, για να διαμαρτυρηθούν για την επαναλειτουργία ενός πυρηνικού αντιδραστήρα.

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Τόκιο, για να διαμαρτυρηθούν για την επαναλειτουργία ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στην Κεντρική Ιαπωνία την 1η Ιουλίου, του μοναδικού που λειτουργεί αυτήν τη στιγμή στη χώρα από τους 50 που υπάρχουν.

Oι 50 αντιδραστήρες της Ιαπωνίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης και επισκευών μετά το πυρηνικό ατύχημα που προκλήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και οι εταιρείες οι οποίες τους διαχειρίζονται δεν είχαν καταφέρει μέχρι στιγμής να τους θέσουν εκ νέου σε λειτουργία, εξαιτίας της ανησυχίας των πολιτών.

Ο αριθμός των διαδηλωτών που πήραν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις ήταν σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με αυτούς που είχαν βγει στους δρόμους τον Σεπτέμβριο του 2011, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα δώσει άδεια για την επαναλειτουργία και άλλων πυρηνικών αντιδραστήρων, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση πολιτών Sayonara Nukes Organization, που διοργάνωσε και τις δύο διαδηλώσεις.

Στην οργάνωση αυτή ανήκουν πολλοί Ιάπωνες διανοούμενοι, όπως ο τιμημένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας Κενζαμπούρο Όε.

«Το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή λειτουργεί ένας πυρηνικός αντιδραστήρας είναι παράλογο» δήλωσε ο Τακάσι Χιρόσε, ένας συγγραφέας βιβλίων κατά της πυρηνικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment