Οικονομία

Οδηγίες για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με αίτηση έως και τις 29 Οκτωβρίου 2010 στη Δ.Ο.Υ. ή στο Τελωνείο που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές τους μπορούν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο να υπαχθούν στη ρύθμιση με τις ευνοικές διατάξεις αποπληρωμής τους με βάση το νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή

Με αίτησή τους έως και τις 29 Οκτωβρίου 2010 στη Δ.Ο.Υ ή στο Τελωνείο που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές τους μπορούν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο να υπαχθούν στη ρύθμιση με τις ευνοικές διατάξεις αποπληρωμής τους με βάση το νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως 30.9 .2010. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις εφορίες με οδηγίες για τη ρύθμιση των οφειλών.

Μαζί με την αίτηση, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση. Δυνατότητα υποβολής αίτησης και υπαγωγής στην παρούσα ρύθμιση προβλέπεται και για μετά τις 29.10.2010, εφόσον ο οφειλέτης καταβάλλει αθροιστικά όλες τις μηνιαίες δόσεις από την προθεσμία λήξης της πρώτης δόσης (29.10.10) μέχρι την ημερομηνία αίτησής του για υπαγωγή σ’ αυτήν.

Οπως σημειώνεται στην εγκύκλιο οι διευκολύνσεις που παρέχονται προς τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση είναι οι ακόλουθες:

– Δυνατότητα καταβολής των οφειλών που ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις {από δύο (2) έως σαράντα πέντε (45)}.

– Απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης που επιλέγεται από τον οφειλέτη και έκπτωση από τυχόν πρόσθετους φόρους ή πρόσθετα τέλη που συμβεβαιώθηκαν με την κύρια οφειλή από το έτος 2007 και μετά.

Related posts

CEO JPMorgan: Ετοιμαστείτε για «οικονομικό τυφώνα»

Peristeri News

Κλείδωσε η ημερομηνία για την επιδότηση νέων ψυγείων και κλιματιστικών

Peristeri News

Αυξημένα τα φορολογικά έσοδα στο α’ τετράμηνο του έτους

Peristeri News

Leave a Comment