PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΑΔΕΔΥ: Απεργιακές συγκεντρώσεις


Με πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Με πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, η οποία κήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, με στόχο την ανατροπή του μνημονίου και την ακύρωση «των αντιλαϊκών ρυθμίσεών του».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία ήταν σημαντική.

Κατά την ομιλία του στην απεργιακή συγκέντρωση, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος κατηγόρησε την κυβέρνηση για επίθεση στους μισθούς, για πολιτική άγριας λιτότητας που τείνει να επαναφέρει την κοινωνία στη δεκαετία του ’70, ενώ οι ανάγκες είναι πλέον ανάγκες του 21ου αιώνα.

Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, σημείωσε, απαιτείται ευρύτερος κοινωνικός αγώνας για την ακύρωση του μνημονίου και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

Προειδοποίησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι τα συνδικάτα στο δημόσιο τομέα θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και ότι ο αγώνας θα εξελιχθεί σε μαραθώνιο.

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης κάνει λόγο για περικοπή των εισοδημάτων που έχει ξεπεράσει το 25%, για δημόσιες υπηρεσίες που αδυνατούν να λειτουργήσουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού, για ασφαλιστικά δικαιώματα που καταργούνται και για ταμεία που οδηγούνται σε διάλυση.

Προειδοποιεί επίσης ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο αλλά και το σχέδιο προϋπολογισμού 2011 περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Την απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ακολούθησε διαδήλωση προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση.

Σήμερα, ο δημόσιος τομέας υπολειτούργησε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις, λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας όπως και στα νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment