PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Πάπας δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες στη Σύνοδο Επισκόπων


Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε μια ιστορική απόφαση δίνοντας δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες στην επόμενη Σύνοδο των Επισκόπων. Μέχρι σήμερα οι γυναίκες μπορούσαν απλώς να παρευρεθούν ως παρατηρήτριες.

Αν και οι άνδρες θα εξακολουθήσουν να έχουν την πλειοψηφία, οι μεταρρυθμίσεις αναγνωρίζονται ως ριζοσπαστικές για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, που εδώ και αιώνες κυριαρχείται από τους άνδρες.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Πάπας Φραγκίσκος, προχωρώντας σε μια ακόμη ρήξη, ανακοίνωσε ότι τα δικαιώματα ψήφου θα επεκταθούν επίσης σε 70 επιλεγμένα μη κληρικά μέλη της θρησκευτικής κοινότητας, απομακρύνοντας τη σύνοδο από το να είναι μια συνάντηση αποκλειστικά της ιεραρχίας της Εκκλησίας. Μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα τα μισά από τα αυτά τα μέλη να είναι γυναίκες, ενώ υπογράμμισε πως έχει δοθεί επίσης έμφαση στο να συμπεριληφθούν νέοι.

«Είναι μια σημαντική αλλαγή, αλλά δεν είναι επανάσταση», υποστήριξε ο καρδινάλιος Ζαν Κλοντ Χόλλεριχ, κορυφαίος διοργανωτής της Συνόδου. Αναλυτές εκτιμούν πως οι μεταρρυθμίσεις αντανακλούν την πρόθεση για ενίσχυση της γυναικείας εκπροσώπησης, ένας διάλογος που συνέβαινε εδώ και αρκετό καιρό. Πάντως αναμένεται ο Πάπας θα αντιμετωπίσει «σημαντική αντίσταση» από ορισμένα μέρη της Εκκλησίας για τις αποφάσεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment