PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άγιον Όρος: Μεταφέρεται στην Αθήνα η εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί


Στην Αθήνα μεταφέρεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας του Άγιον Εστί από το Άγιον Όρος, την Τετάρτη 3 Μαΐου, όπου θα τεθεί για δυο εβδομάδες σε λαϊκό προσκύνημα.

Η Ιερά Κοινότητα της μοναστικής πολιτείας θα συνοδεύσει «εν σώματι» την εικόνα, που θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, προσφορά της Aegean, από τη Θεσσαλονίκη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου προγραμματίζεται λαμπρή υποδοχή, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και εκπροσώπων της πολιτείας.

Κατά την παραμονή της Παναγίας του Άξιον Εστί θα τελεσθεί στη Μητρόπολη Αθηνών, τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Παναγία του Άξιον Εστί θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπανίως βγαίνει από τον Άθω.

Εν προκειμένω η μεταφορά της για προσκύνημα στην Αθήνα ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ωστόσο, λόγω κορονοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική πολιτεία και βγαίνει τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment