• Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα καλεί τους τζιχαντιστές κατά ΗΠΑ – Ρωσίας

Peristeri News
Νοε02/ 2015

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την «απειλή από τη Δύση» και τους Ρώσους στη Συρία και το Ιράκ, κάλεσε όλους τους ισλαμιστές μαχητές ο ηγέτης της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε ηχογραφημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο χθες.

«Οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι, οι Ιρανοί, οι Αλαουίτες και η Χεζμπολά συντονίζουν τον πόλεμό τους εναντίον μας. Δεν είμαστε ικανοί να σταματήσουμε τις διαφωνίες μεταξύ μας για να στρέψουμε όλες τις προσπάθειές μας εναντίον τους;» ανέφερε ο Ζαουάχρι.

Δεν είναι γνωστό πότε έγινε η ηχογράφηση, αλλά οι αναφορές στην επιθετικότητα των Ρώσων υποδεικνύουν ότι έγινε αφότου η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου, ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ομάδων που μάχονται τον Άσαντ και του Ι.Κ. στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε προηγούμενη ηχογράφηση που δημοσιοποιήθηκε το Σεπτέμβριο, ο Ζαουάχρι κατέκρινε το Ι.Κ. και τον ηγέτη του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ως παράνομο αλλά ανέφερε ότι οι οπαδοί του θα συμμαχούσαν μαζί του για να πολεμήσουν τη συμμαχία στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράκ και τη Συρία αν γίνεται.

Το Ι.Κ. έχει ανακηρύξει ιερό πόλεμο ενάντια στη Ρωσίας και στις ΗΠΑ, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον των μαχητών του στη Συρία οι δύο μεγάλες δυνάμεις. Οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ της αλ Κάιντα και του Ι.Κ. θεωρείται ότι θα περιπλέξει τις προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η Μέση Ανατολή.

Ετικέτες: