PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου αποκτά έναν από τους μεγαλύτερους ελεύθερους χώρους – Τι θα γίνει


Μια τεράστια απαλλοτρίωση πραγματοποιείται στο Δήμο Περιστερίου με την απόκτηση 10,5 στρεμμάτων σε κεντρικό οδικό κόμβο της πόλης.

Πρόκειται για απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και θα αποτελέσει μια ακόμα προστιθέμενη αξία για το Περιστέρι στα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Περιστερίου προχώρησε σε απόφαση απαλλοτρίωσης 10.5 στρεμμάτων κοινόχρηστου χώρου πέριξ του ΚΥΒΕ, αποκτώντας ένα σημαντικό χώρο που για πολλά χρόνια ήταν δεσμευμένος.

Μιλάμε λοιπόν για συνολικά 22,5 στρέμματα χώρου σε ένα σημείο που μπορεί να είναι στα σύνορα της πόλης με το Δήμο Αθηναίων αλλά αποτελεί ένα κεντρικό κόμβο που συνδέει το Περιστέρι με τα κεντρικά, βόρεια και νότια προάστια με τη βοήθεια της λεωφόρου Κηφισού.

Αυτός ο τεράστιος κοινόχρηστος χώρος που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για τη φιλοξενία τσίρκο περνάει πλέον στα χέρια του Δήμου Περιστερίου και οι σκέψεις της διοίκησης για ανάπτυξη είναι πολλές.

Στόχος του Δήμου είναι να γίνει άλλος ένας χώρος προορισμού που θα τραβήξει περισσότερο κόσμο στο Περιστέρι και θα αλλάξει την εικόνα στην είσοδο της πόλης.

Όπως προ-αναφέραμε το σημείο αποτελεί κόμβο προσέγγισης από πολλές περιοχές και μπορεί να αποτελέσει μια ακόμα αναπτυξιακή ευκαιρία για το Δήμο.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σε επόμενο θέμα όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η διαβούλευση ώστε να παρθεί η τελική απόφαση για τη χρήση του χώρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment