PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Δημήτρης Κελάφας στηρίζει την ανακύκλωση


Με σύνθημα «To παλιό σου κινητό βάλτο στην ανακύκλωση».

Με σύνθημα «To παλιό σου κινητό βάλτο στην ανακύκλωση», ο ΣΚΑΪ και η Vodafone διοργάνωσαν με επιτυχία, εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στην πλατεία Δημοκρατίας μπροστά στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Ο Δημήτρης Κελάφας συνεχάρη τους διοργανωτές και δήλωσε ότι τέτοιες προσπάθειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης είναι και αξιέπαινες και χρήσιμες.

Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν εθελοντικά στην ανακύκλωση.

Όμως τέτοιες εκστρατείες έρχονται να τονίσουν το χάσμα που χωρίζει την Ελλάδα από άλλες χώρες του αναπτυγμένου κόσμου στον τομέα αυτό.

Η ανακύκλωση των απορριμμάτων δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα για να ανασάνει το περιβάλλον, είναι παράλληλα και μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, που τόσο ανάγκη τις έχουμε σήμερα.

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν αντιληφθεί τις δυνατότητες και προοπτικές της ανακύκλωσης.

Χρειάζεται σύντομα να ληφθούν αποφάσεις με κριτήρια οικολογικά και να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποκομιδής και ανακύκλωσης απορριμμάτων που να βασίζεται όμως σε πραγματικά οικολογικές τεχνολογίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment