PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός της ελληνικής κυβέρνησης επιδείνωσε την κατάσταση


Η Ελλάδα υφίσταται πιο σκληρή λιτότητα, λόγω της «λαϊκίστικης» στάσης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα της Λετονίας για την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι «ο λαϊκισμός δεν λύνει, αλλά δημιουργεί προβλήματα» και πρόσθεσε πως «αυτό θα μπορούσαμε να το δούμε στο κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας».

«Μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκίστικη στάση, πως δεν χρειαζόμαστε πλέον λιτότητα, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε», συνέχισε ο κ. Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, συμπληρώνοντας ότι «στην πραγματικότητα η Ελλάδα σήμερα εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι θα χρειαζόταν εάν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα και τη μη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, η ελληνική οικονομία δεν αναπτύχθηκε με τον ρυθμό που προβλεπόταν, αλλά παρέμεινε σε ύφεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment