PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται περισσότερη δουλειά


Ενδεχομένως και αύριο οι επικεφαλής των θεσμών να βρίσκονται στην Αθήνα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά «εάν επιθυμούμε να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε το καλοκαίρι».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πάντως όπως είπε, υπάρχουν κάποια δημοσιονομικά κενά και απαιτείται εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων.

Η επιστροφή των θεσμών θα σηματοδοτήσει τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι το ζήτημα του χρέους θα τεθεί επί τάπητος στο εγγύς μέλλον. «Γνωρίζουμε ότι ένα κομμάτι της λύσης, περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους» πρόσθεσε και στάθηκε στην ανάγκη, ως προς αυτό το ζήτημα, να υπάρξουν συγκεκριμένα βήματα.

Ερωτηθείς για τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, ανέφερε ότι οι είχαν τεθεί το καλοκαίρι.

«Για εμάς είναι απλό, υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος για το 2018 είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5%.

Επιπλέον, ο κ. Ντάισελμπλουμ συνεχάρη τις κυπριακές αρχές για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment