Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Δεκαοκτώ κυήσεις από μητέρες θετικές στον κορωνοϊό

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Δεκαοκτώ κυήσεις από μητέρες θετικές στον κορωνοϊό έχουν αντιμετωπιστεί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το τελευταίο περιστατικό αφορά γυναίκα που διαγνώστηκε θετική στον Covid-19 από τη Σάμο. Χθες έγινε αεροδιακομιδή, σε κάψουλα μεταφοράς. Η γυναίκα βρισκόταν στην 41η εβδομάδας κύησης και ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή και γεννήθηκε σε άριστη κατάσταση κοριτσάκι με βάρος γέννησης 3.435 γραμμάρια. Αναμένεται ο μοριακός έλεγχος του νεογνού.

Οκτώ επίτοκες γέννησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Γ’ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, υγιή τελειόμηνα μωρά, τα οποία ήταν αρνητικά στον SARS-CoV-2. Μία γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, μία με αναρροφητική εμβρυουλκία και έξι με καισαρική τομή, λόγω μαιευτικών ενδείξεων.

Πέντε έγκυες με κύηση πρώτου τριμήνου νοσηλεύτηκαν με συμπτωματολογία λοίμωξης Covid-19 και τέσσερις με κύηση τρίτου τριμήνου. Μία γυναίκα απέβαλε στην 9η εβδομάδα κύησης.

Οι λεχωίδες και οι έγκυες με SARS-CoV-2 λοίμωξη νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα του Αττικού Νοσοκομείου για COVID-19 λοιμώξεις. Τα νεογνά νοσηλεύονται σε θερμοκοιτίδα σε ειδικό θάλαμο στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Η Διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής, καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών Ελένη Αλεξίου και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου έχουν θεσπίσει πρωτόκολλο διαχείρισης και έχουν ορίσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο επεμβάσεων για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες θετικές στον ιό SARS-CoV-2 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κατεβασμένα ρολά στα καταστήματα της αλυσίδας Pizza Fan

Peristerinews.gr Newsroom

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπιφτέκια κοτόπουλου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment